Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 03:32).

Druga mama Que Horas Ela Volta?

Anna Muylaert / Brazilija / 2015 / 110 min

Presenetljivo dinamična in duhovita družinska drama, ki ob raziskovanju zapletenega odnosa med materjo in zapuščeno hčerjo vseskozi podaja tudi oster in dosleden družbenokritični komentar.

režija Anna Muylaert, scenarij Anna Muylaert, fotografija Bárbara Alvarez, glasba Fabio Trummer, Vitor Araújo, montaža Karen Harley, igrajo Regina Casé (Val), Michel Joelsas (Fabinho), Camila Márdila (Jéssica), Karine Teles (Barbara), Lourenço Mutarelli (Carlos), Helena Albergaria (Edna), produkcija Caio Gullane, Fabiano Gullane, Debora Ivanov, Anna Muylaert

festivali, nagrade Berlin 2015 – Panorama (nagrada C.I.C.A.E., nagrada občinstva za igrani film), Sundance 2015 (posebna nagrada žirije – svetovni film), RiverRun 2015 (nagrada žirije za najboljši scenarij), World Cinema Amsterdam 2015 (nagrada občinstva), Sarasota 2015, Wisconsin 2015, Sydney 2015, San Francisco 2015, Seattle 2015

IMDb

Val je hišna pomočnica, ki v skladu z družbeno tradicijo vestnemu opravljanju dela podredi tudi svoja intimna pričakovanja in želje. Ne le da svoji bogati gospodarici streže dan in noč, obenem je druga mati njenemu najstniškemu sinu, čeprav ima svojo hčer, ki se ji je zaradi dela povsem odrekla. Nekega dne pa se v njenem življenju znova pojavi hči Jessica. Izrazi željo, da bi se z mamo spravila, saj prihaja v mesto, da bi opravljala sprejemne izpite na univerzi. Njen prihod ne pretrese le Val, ampak vso bogato družino.

Presenetljivo dinamična in duhovita družinska drama, ki ob raziskovanju zapletenega odnosa med materjo in zapuščeno hčerjo vseskozi podaja tudi oster in dosleden družbenokritični komentar.

»Druga mama je film o nizu družbenih omejitev, ki brazilsko kulturo opredeljujejo vse od kolonialnih časov in še danes zaznamujejo čustveno arhitekturo naroda.« (Martti Helde)

Anna Muylaert
Rojena 1964 v São Paulu v Braziliji. Po študiju režije je delovala kot filmska kritičarka in scenaristka tv-oddaj. V devetdesetih letih je posnela niz kratkih filmov, leta 2002 pa svoj celovečerni prvenec Durval Discos, s katerim je osvojila številne festivalske nagrade. Druga mama je njen četrti in do danes mednarodno najuspešnejši celovečerec. 

filmografija (izbor)
1995 A Origem dos Bebês Segundo Kiki Cavalcanti (kratki)
2002 Durval Discos (Durval Records)
2009 É Proibido Fumar (Smoke Gets in Your Eyes)
2012 Chamada a Cobrar (Collect Call)
2014 Que Horas Ela Volta? (Druga mama)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.