Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odpre se čez 01:50).

Dobri časi Good Time

Benny Safdie, Josh Safdie / ZDA / 2017 / 101 min / angleščina

Film, posnet v tradiciji urbanih trilerjev Sidneyja Lumeta, Martina Scorseseja in Williama Friedkina, spremlja Constantina "Connieja" Nikasa, ki se po spodletelem bančnem ropu poda na divjo odisejado po kriminalnem podzemlju New Yorka, da bi mlajšega brata rešil iz zapora.

igrajo Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi, Buddy Duress, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Nagrada za najboljšo glasbo (Oneohtrix Point Never) – Cannes. Nominacija za nagrado satellite za najboljšega igralca. Pet nominacij za nagrado spirit, vključno za najboljšo režijo in igralca. Karlovi Vari. Locarno. Sarajevo. Viennale. LIFFe.

IMDb Uradna stran

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Fotografije

Dobri časi, posneti v tradiciji urbanih trilerjev Sidneyja Lumeta, Martina Scorseseja in Williama Friedkina, spremljajo Constantina »Connieja« Nikasa, ki se po spodletelem bančnem ropu poda na divjo odisejado po kriminalnem podzemlju New Yorka, da bi mlajšega brata rešil iz zapora. Film bratov Safdie je prejel nagrado za najboljšo glasbo v Cannesu, nastop Roberta Pattinsona pa so kritiki označili za vrhunec njegove kariere.

»Obsedena sva z liki, ki živijo v sedanjosti. Čas je vedno sovražnik, sedanjost pa obstaja zunaj časa. Najini junaki nikoli ne vedo, kaj bo prinesel naslednji dan ali celo naslednja ura. Gre za pozabljene, prezrte ljudi, ki lahko v sekundi izginejo – in to je del njihove lepote in privlačnosti. V Dobrih časih sva svojo pozornost obrnila proti drugačni vrsti pozabljenega Američana, proti človeku, čigar občutek za ‘zdaj’ bolj oblikujeta zgodba in pripoved. Bolj ko sva razmišljala o elementih, kot so nevarnost, nuja in namen, bolj sva drsela v vode neo-grindhouse šund trilerja.«
– Josh Safdie

»Opis zgodbe ne more zares zajeti množice ostro opazovanih in izvirno zamišljenih podrobnosti – vedenja, dialogov, razpoloženja – ter zlitja intimnih, energičnih posnetkov Seana Pricea Williamsa z nastopi igralcev. /…/ Tako kot je stilizacija v Hawksovem Žigu sramote/Možu z brazgotino (Scarface) simbol velike gospodarske krize in tako kot je stilizacija v Bonnie in Clyde simbol obdobja vietnamske vojne, tako je – in bo ostala – stilizacija v Dobrih časih idealna in briljantna umetniška destilacija Trumpove dobe.«
– Richard Brody, The New Yorker

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kapitan Morten in kraljica pajkov Captain Morten and the Spider Queen

Kaspar Jancis, Henry Nicholson, Riho Unt

sobota, 11. 07. 2020 / 16:00 / Dvorana

Pomorska dogodivščina v pomanjšanem svetu žuželk.

Konje krast Ut og stjæle hester

Hans Petter Moland

sobota, 11. 07. 2020 / 18:30 / Dvorana

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.

Ema Ema

Pablo Larraín

sobota, 11. 07. 2020 / 21:30 / Kinodvorišče

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.