Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 07:31).

Projekcije filma

nedelja, 22. 01. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1

Doba armagedona Armageddon Time

James Gray / ZDA / 2022 / 114 min / angleščina

Projekcije filma

nedelja, 22. 01. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1
Film Jamesa Graya (Ljubimki, Priseljenka) je globoko osebna zgodba o družini, prijateljstvu in mitu ameriškega sna, ki jo je navdihnilo režiserjevo lastno odraščanje v Reaganovih osemdesetih.

igrajo Anne Hathaway, Jeremy Strong, Banks Repeta, Jaylin Webb, Anthony Hopkins, distribucija Karantanija Cinemas

IMDb

Fotografije

iz prve roke
»Zgodovina in mit se vedno začneta v mikrokozmosu osebnega. Skušal sem posneti karseda intimen, vendar nesentimentalen film. Zgodbo sem želel osvoboditi vseh žanrskih pasti /…/, predvsem pa sem hotel biti iskren. Spomnim se, da sem na kos kartona napisal štiri besede in ga prilepil na kamero kot stalni opomin: ‘Ljubezen. Toplina. Humor. Izguba.’ In v tem filmu je izguba dobila veliko različnih oblik. /…/ To je film o nekem trenutku v času, trenutku v preteklosti, ki odraža, kje smo danes. Rad imam ljudi v tej zgodbi. Zdaj so vsi duhovi.«
– James Gray

kritike
»Doba Armagedona, ki izgleda kot jesensko listje in ki se dogaja leta 1980, v času Reaganovega strašenja z jedrskim Armagedonom (in štikla Armagideon Time), je zelo intimen in zelo oseben, melanholičen, skoraj fellinijevski film o prebujanju v svet – v dramo adolescence, vsakdanji teater krutosti, spiralo predsodkov in nasilja, razredni prepad, ekonomsko neenakost (‘The game is rigged,’ dahne dedek), moralni kaos realkapitalizma, sence, praske in brazgotine deziluzij, v vse tisto, kar skozi otroške oči vedno izgleda epsko in enormno, v mračnost ameriškega sna, prisilno asimilacijo, boj za preživetje, toksično politiko izključevanja, srce teme, trenutke, ko ne najdeš besed, grozo nemoči, socialne nemosti in sokrivde ter občutek, da bo zdaj zdaj konec sveta. In ga tudi je. Odraščanje je izgubljanje – izgubljanje dedkov in babic, staršev, bratov in sester, prijateljev. Odraščanje je katastrofa – ja, čas armagedona. ZA+«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.