Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odpre se čez 10:04).

Doba armagedona Armageddon Time

James Gray / ZDA / 2022 / 114 min / angleščina

Film Jamesa Graya (Ljubimki, Priseljenka) je globoko osebna zgodba o družini, prijateljstvu in mitu ameriškega sna, ki jo je navdihnilo režiserjevo lastno odraščanje v Reaganovih osemdesetih.

igrajo Anne Hathaway, Jeremy Strong, Banks Repeta, Jaylin Webb, Anthony Hopkins, distribucija Karantanija Cinemas

IMDb

Fotografije

iz prve roke
»Zgodovina in mit se vedno začneta v mikrokozmosu osebnega. Skušal sem posneti karseda intimen, vendar nesentimentalen film. Zgodbo sem želel osvoboditi vseh žanrskih pasti /…/, predvsem pa sem hotel biti iskren. Spomnim se, da sem na kos kartona napisal štiri besede in ga prilepil na kamero kot stalni opomin: ‘Ljubezen. Toplina. Humor. Izguba.’ In v tem filmu je izguba dobila veliko različnih oblik. /…/ To je film o nekem trenutku v času, trenutku v preteklosti, ki odraža, kje smo danes. Rad imam ljudi v tej zgodbi. Zdaj so vsi duhovi.«
– James Gray

kritike
»Doba Armagedona, ki izgleda kot jesensko listje in ki se dogaja leta 1980, v času Reaganovega strašenja z jedrskim Armagedonom (in štikla Armagideon Time), je zelo intimen in zelo oseben, melanholičen, skoraj fellinijevski film o prebujanju v svet – v dramo adolescence, vsakdanji teater krutosti, spiralo predsodkov in nasilja, razredni prepad, ekonomsko neenakost (‘The game is rigged,’ dahne dedek), moralni kaos realkapitalizma, sence, praske in brazgotine deziluzij, v vse tisto, kar skozi otroške oči vedno izgleda epsko in enormno, v mračnost ameriškega sna, prisilno asimilacijo, boj za preživetje, toksično politiko izključevanja, srce teme, trenutke, ko ne najdeš besed, grozo nemoči, socialne nemosti in sokrivde ter občutek, da bo zdaj zdaj konec sveta. In ga tudi je. Odraščanje je izgubljanje – izgubljanje dedkov in babic, staršev, bratov in sester, prijateljev. Odraščanje je katastrofa – ja, čas armagedona. ZA+«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 21. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

petek, 21. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

petek, 21. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.