Danes je blagajna odprta od 15:20 do 20:15 (za danes zaprto).

Doba armagedona Armageddon Time

James Gray / ZDA / 2022 / 114 min / angleščina

Film Jamesa Graya (Ljubimki, Priseljenka) je globoko osebna zgodba o družini, prijateljstvu in mitu ameriškega sna, ki jo je navdihnilo režiserjevo lastno odraščanje v Reaganovih osemdesetih.

igrajo Anne Hathaway, Jeremy Strong, Banks Repeta, Jaylin Webb, Anthony Hopkins, distribucija Karantanija Cinemas

IMDb

Fotografije

iz prve roke
»Zgodovina in mit se vedno začneta v mikrokozmosu osebnega. Skušal sem posneti karseda intimen, vendar nesentimentalen film. Zgodbo sem želel osvoboditi vseh žanrskih pasti /…/, predvsem pa sem hotel biti iskren. Spomnim se, da sem na kos kartona napisal štiri besede in ga prilepil na kamero kot stalni opomin: ‘Ljubezen. Toplina. Humor. Izguba.’ In v tem filmu je izguba dobila veliko različnih oblik. /…/ To je film o nekem trenutku v času, trenutku v preteklosti, ki odraža, kje smo danes. Rad imam ljudi v tej zgodbi. Zdaj so vsi duhovi.«
– James Gray

kritike
»Doba Armagedona, ki izgleda kot jesensko listje in ki se dogaja leta 1980, v času Reaganovega strašenja z jedrskim Armagedonom (in štikla Armagideon Time), je zelo intimen in zelo oseben, melanholičen, skoraj fellinijevski film o prebujanju v svet – v dramo adolescence, vsakdanji teater krutosti, spiralo predsodkov in nasilja, razredni prepad, ekonomsko neenakost (‘The game is rigged,’ dahne dedek), moralni kaos realkapitalizma, sence, praske in brazgotine deziluzij, v vse tisto, kar skozi otroške oči vedno izgleda epsko in enormno, v mračnost ameriškega sna, prisilno asimilacijo, boj za preživetje, toksično politiko izključevanja, srce teme, trenutke, ko ne najdeš besed, grozo nemoči, socialne nemosti in sokrivde ter občutek, da bo zdaj zdaj konec sveta. In ga tudi je. Odraščanje je izgubljanje – izgubljanje dedkov in babic, staršev, bratov in sester, prijateljev. Odraščanje je katastrofa – ja, čas armagedona. ZA+«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

sreda, 17. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Radikal Radical

Christopher Zalla

sreda, 17. 04. 2024 / 17:20 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

sreda, 17. 04. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.