Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 06:18, tel: 01 239 22 17).
V Kinobalonu od 28. decembra 2023

Dnevnik Pauline P. Dnevnik Pauline P.

Neven Hitrec / Hrvaška / 2023 / 96 min / sinhronizirano / 7+

Pogumna in duhovita Paulina vsakomur pove svoje mnenje in najde rešitev za vsako težavo. Hrvaška filmska in knjižna uspešnica leta, sinhronizirana v slovenščino.

režija Neven Hitrec, scenarij Dora Delbianco, Ivan Turković-Krnjak, knjižna predloga Sanja Polak, fotografija Dragan Marković Markoni, montaža Slaven Zečević, zvok Julij Zornik, glasba Darko Hajsek, igrajo Katja Matković, Judita Franković Brdar, Igor Kovač, Borko Perić, distribucija Jučer

IMDb

Fotografije

zgodba
Paulina P. je učenka 3. c razreda; živi z mamo in očetom ter novim družinskim članom, kužkom. S prijateljicami je težko, starša se prepirata – in kaj bo z njeno simpatijo? Težave v ljubezni, prijateljstvu in doma na duhovit način zapisuje v svoj dnevnik. Rešuje jih z veliko domišljije in s kančkom čarovnije, pri tem pa nepopustljivo premika meje, saj je v Paulininem svetu vse mogoče.

iz prve roke
»Želel sem ustvariti duhovit in empatičen film, ki bi gledalce pustil nasmejane in dobre volje. Osebno poznam in obožujem vzdušje, jezik in humor, ki so vtkani v ta film. Človek se počuti sproščeno in varno, ko zgodba spoštuje družinske vrednote in vsak lik obravnava s polnim človeškim spoštovanjem, tudi takrat, ko ga satirično potegne za rokav. Pri ustvarjanju sta mi bila za vzor klasični hrvaški strip, na primer legendarni Durica Ivice Bednjanca, pa tudi igriva forma in ustvarjalna raznolikost risank zagrebške šole animiranega filma. Doživljanje filma je močno odvisno od igre in značajev otrok, ki imajo glavne vloge. Moral sem ga režirati z veliko znanja, tudi poznavanja otroške psihologije, ter vključiti nekaj norega in dodatno energijo, brez katere ne bi zadeli želenega vzdušja celote.«
– Neven Hitrec, režiser

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 03. 12. 2023 / 15:00 / Dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Animateka / Družinski Slon

Najboljši iz Slona: 20 let Najboljši iz Slona: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 17:15 / Dvorana

Ob 20-letnici festivala otroška žirija predstavlja izbor zmagovalnih filmov, tako letošnjih kot iz preteklih izdaj Animateke.

Zmagovalni filmi Animateke 2023 Zmagovalni filmi Animateke 2023

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana