Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 06:06, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

torek, 05. 02. 2019 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Divje življenje Wildlife

Paul Dano / ZDA / 2018 / 105 min / angleščina

Projekcije filma

torek, 05. 02. 2019 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Izjemen režijski prvenec igralca Paula Dana z odlično Carey Mulligan v eni glavnih vlog je odprl sekcijo Teden kritike na lanskem festivalu v Cannesu.

igrajo Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould, Bill Camp, distribucija Con film

festivali, nagrade Sundance (svetovna premiera). Torino (najboljši film). Teden kritike, Cannes (otvoritveni film). Karlovi Vari. Sarajevo. Toronto. New York. LIFFe.

IMDb

Šestdeseta leta v majhnem mestecu v Montani. Štirinajstletni Joe je Jeanettin in Jerryjev edini otrok. V bližini kanadske meje divja gozdni požar, in ko Jerry izgubi službo – ter z njo svoj ponos –, se odloči pridružiti gasilcem, ženo in otroka pa pusti sama. Zbegani Joe opazuje mater, kako se bori, da bi obdržala glavo nad vodo … Izjemen režijski prvenec igralca Paula Dana z odlično Carey Mulligan v eni glavnih vlog je odprl sekcijo Teden kritike na lanskem festivalu v Cannesu.

»Že od vsega začetka sem vedel, da bom delal filme o družini. Med odraščanjem sem v svoji družini čutil ogromno ljubezni, a dogajali so se tudi veliki pretresi. Pravo razodetje je bila zame knjiga, ki je razkrivala to dvojnost: Wildlife Richarda Forda. /…/ Tule je odlomek mojega dnevnika iz leta 2013, ko sem se pripravljal na pisanje scenarija: ‘Želim si, da bi ta film deloval osebno. Skozi Joeja bi rad raziskal občutke, ki sem jih doživljal tudi sam. Rad bi postavil vprašanja o družini in starših. Govoriti hočem o izgubljenem upanju, o družini, ki razpada, a tudi o preživetju. Ter o tem, kako celo takrat, ko se zgodi najhujše, še vedno lahko preživimo. Še vedno smo lahko družina. Morda ne bomo nikoli več takšni, kot smo bili, a še vedno imamo ljubezen. In še vedno imamo svoja življenja. /…/ Divje življenje je film o fantu, ki opazuje, kako se njegova starša spreminjata in kako njun zakon razpada, ter je zaradi napak staršev prisiljen na hitro odrasti. To je pravzaprav zgodba o odraščanju vseh treh: matere, očeta in sina. Čeprav film govori o boju, srčni bolečini in razočaranju, ga vodi ljubezen. Zdaj, ko je čas, da ga predstavim občinstvu, ugotavljam (tako kot moj protagonist Joe), da je ta družinski portret moj način sprijaznjenja in prebolevanja.«
– Paul Dano

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Posledice Posledice

Darko Štante

sreda, 23. 01. 2019 / 15:00 / Dvorana

Pristna in čustveno nabita pripoved, ki pod surovo objestnostjo razkriva nežnosti in ranljivosti »problematičnih mulcev« v vzgojnih zavodih.

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

sreda, 23. 01. 2019 / 15:30 / Mala dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

sreda, 23. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.