Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 02:37, tel: 01 239 22 17).

DEF 2009: Študentski filmi 2. DEF 2009: Študentski filmi 2.

74 min

It is a company here (Kjer je družba)
Katja Colja, Darja Kranjc, Slovenija, 2008, 8 min.
Location: Nova Gorica (Slovenija)

Popoldan v društvu upokojencev Nova Gorica.

Generation Rain
Niloufar Shahisavandi, Germany, 2009, 22 min.
Location: Berlin (Germany), Kabul (Afghanistan)

Afganistan – o naši podobi te dežele odločajo vojne slike v novicah, a kakšno je kulturno življenje v Afganistanu? Gledališko plesni projekt “Vrni pošilja- telju” iz Berlina je bil povabljen na državni gledališki festival v Kabulu 2007. Film spremlja pet plesalk / igralk na njihovi poti v neznano. Ženske občutijo v Aganistanu strah, jezo in tudi veliko veselje. Gledališki festival jim nudi edinstveno priložnost, da se srečajo z domačinkami. Zahvaljujoč iranskemu poreklu plesalk in razumevanju iranskega jezika, žene lahko spoznavajo sanje in upe afganistanskih deklet. V svojem vsakodnevnem življenju se afganske ženske borijo proti burki, proti zatiranju in za mir. Same se imenujejo “ge- neracija dežja”, generacija, ki se žrtvuje za izgradnjo njihove ljubljene dežele Afganistan. Generacija dežja so dekleta, odločena, da bodo igrala v gledališču in spreminjala svojo družbo.

Where to? (Kam?)
Max Kerkoff, Germany, 2008, 44 min.
Location: Berlin (Germany)

Bežen pogled v življenja najstnikov brez iluzij v četri Märkisch, v soseščini berlinskega predmestja: poletni dnevi se sučejo okoli piva, hitre hrane in Plejstejšnov. Ko ne postopajo po lokalnih marketih, zapravljajo čas v Kevinovi dnevni sobi, medtem ko so starši odšli na počitnice. Vedno je zraven alkohol in često policija ali krajevno redarstvo. Prepiri s sosedi, problemi s krimina- lom, nasiljem in graiti so pogoste teme, čeprav številni med njimi, za razliko od Kevina, niso bili aretirani. Težko je z denarjem, težko zapustijo četrt, ki se zdi kot središče njihovega obstoja. Njihova perspektiva je meglena. Kaj ima bodočnost za njih v svoji izložbi?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Moja Vesna Moja Vesna

Sara Kern

nedelja, 27. 11. 2022 / 17:00 / Dvorana

Celovečerni prvenec v Avstraliji živeče slovenske režiserke je topla in tankočutna zgodba o deklici, ki se spopada z nepredstavljivo izgubo. Film je svetovno premiero doživel na zadnjem Berlinalu.

Drive My Car Doraibu mai ka

Ryusuke Hamaguchi

nedelja, 27. 11. 2022 / 19:00 / Dvorana

Manj kot pol leta po tistem, ko je njegov film O naključju in domišljiji osvojil berlinskega srebrnega medveda, je Ryusuke Hamaguchi za priredbo kratke zgodbe Harukija Murakamija prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu.

Odprtje družinskega programa Slon 2022 Odprtje družinskega programa Slon 2022

različni avtorji

ponedeljek, 28. 11. 2022 / 17:00 / Dvorana