Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (odpre se čez 10:45).

DEF 2009: Redni program 2. DEF 2009: Redni program 2.

96 min

 The professional foreigner. Asen Balikci and Visual Ethnography (Poklicni tujec. Asen Balikci in vizualna etnografija)
Rolf Husmann, Manfred Krüger, Germany, 2008, 60 min.
Location: Istanbul, London, Bulgaria, Sikkim (India)

Leta 1937 je mladi misijonar, oče John Nilles, prispel na planote Papue Nove Gvineje. Tam je ostal naslednjih 54 let, živel s Chimbui, se učil njihovega jezika in načina življenja ter jim predstavljal svojega Boga in zahodno kulturo. Bil je več kot samo duhovnik, postal je antropolog, jezikoslovec, politik in vodja klana. S pomočjo Nillesovega izjemnega fotografskega arhiva, dnevnikov in pisem kot tudi razgovorov z ljudmi, ki so ga poznali, Verena homas sestavlja kos za kosom portret tega očarljivega moža – svojega velikega strica. Kar odkrije je nepričakovana nova družina, ki je na svoj način naredila “Papa” Nillesa. Film Papa Bilong Chimbu predstavlja osebni pogled na zgodovino in nudi izzivalni vpogled v kompleksnost kulturne izmenjave.

(Un)veiled (Ne)zakrito
Ines Hofmann Kanina, USA, 2008, 36 min.
Location: Dubai

Film prikazuje deset muslimanskih žena različnega porekla, ki živijo v Dubaju, v Združenih arabskih emiratih. Njihova diskusija o naglavnem pokrivalu se vrti okoli predavanja na isto temo, ki je bilo tik pred zdajci prepovedano, a je vseeno prišlo do njega. V času, ko so islam in zlasti muslimanske žene predstavljene kot nekaj monolitnega in napadane kot nazadnjaške, žene v ilmu vodijo različne živahne, argumentirane debate v muslimanskih družbah o pomenu modernosti, emancipacije in feminizma.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Daaaaaalí! Daaaaaalí!

Quentin Dupieux

torek, 23. 04. 2024 / 15:30 / Dvorana

Francoski mojster absurda Quentin Dupieux (Mandibule) se poklanja svojemu idolu v igrivi in nepredvidljivi »ne-biografiji«, ki pokaže, da je bila Dalíjeva največja umetnina njegova osebnost.

Radikal Radical

Christopher Zalla

torek, 23. 04. 2024 / 17:20 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 23. 04. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.