Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 07:59, tel: 01 239 22 17).

Čudovito mestece Wonderful Town

Aditya Assarat / Tajska / 2007 / 92 min

V nesrečnem mestu, iz katerega je cunami odplaknil vse, kar je bilo v njem lepega, vznikne krhko čustvo. Mlada človeka si drzneta zaljubiti se, a mesto jima ne dovoli užiti tistega, česar samo ni deležno.

Takua Pa je majhno mesto na jugu Tajske. Potem ko ga je pred tremi leti opustošil cunami, se je življenje v njem popolnoma spremenilo. Turistov ni več in ljudje so ostali brez dela. Mladina se preganja z motorji po mestu, starejši ljudje se spominjajo boljših časov. Nekega dne v mesto pride mlad arhitekt Ton in najame sobo v majhnem hotelu, ki ga vodi domačinka Na. Počasi se zbližata in med njima sredi vse te kolektivne bridkosti vznikne ljubezen. A žalostno mesto in njegovi razboleli prebivalci jima ne dovolijo uživati lepote, ki je sami niso deležni. Mesto naposled najde svojega sovražnika.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:00 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Kinobalon / Dodatna projekcija

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Zadnjič

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 23. 06. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.