Danes je blagajna odprta od 18:00 do 21:30 (odprto še 02:37, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

sobota, 20. 08. 2022 / 15:00 / Dvorana

Kinobalon

Asset 1
Kinobalon na FeKKu - 20. avgusta 2022

Cinemini: Skrivno življenje Cinemini: Skrivno življenje

razno / 28 min / 4+

Projekcije filma

sobota, 20. 08. 2022 / 15:00 / Dvorana

Kinobalon

Asset 1
Film je čarovnija: z njim lahko opazujemo skrivna življenja živali in predmetov. Filme iz časa naših babic in dedkov ter dela sodobnih umetnikov z mislijo na najmlajše spremlja vodeni pogovor. Pridi se igrat še ti, nam se že mudi.

vodenje igrivega pogovora za otroke Rok Kušlan

Fotografije

Program:

Nenavadne prigode kolesa Bizzarrie di una ruota

Rossi & C., Turin (produkcija), Italija, 1908, 3 minute, nemi

Med popravljanjem kočije deček pograbi kolo in ga potisne po hribu navzdol proti mestu. Kolo se vrti in vrti in povzroča eno nesrečo za drugo, dokler vsi ne tečejo za njim, da bi ustavili kaos. Film je situacijska komedija (slapstick), zaljubljena v podivjani predmet in zmedo, ki jo ta lahko povzroči, in to vedno znova, v neskončnih variacijah.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

 

Deklica in njena mačka La petite fille et son chat

Cinématographe Lumière, Francija, 1900, 1 minuta, nemi

Lepota bližine mačke. Njena dlaka, njeno predenje, njeni brki! Toda mačke so trmoglava bitja in mogoče jih boste morali privabili z nekaj hrane ter prenašati njihovo zadnjo plat pred svojim obrazom!

pedagoško gradivo Cinemini
filmska kartica za otroke Cinemini

Morske pošasti Les Monstres marines

Perrine Pype, Belgija, 2017, 7 minut, brez dialogov

Globoko pod gladino morja se nahaja drug svet. Ta prostor naseljujejo morska bitja vseh vrst. Z lahkoto se premikajo v vse smeri, včasih le za zabavo, včasih zato, da bi kam prišla, in včasih … da bi ulovila in pojedla drugo bitje. Čeprav se vse to dogaja pod vodo, bi se prav lahko dogajalo v vesolju; bitja, ki jih vidimo, pa bi lahko bila duhovi.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

Ptičji klici Birdcalls

Malcolm Sutherland, Kanada, 2006, 5 minut, brez dialogov

Lahko vse, kar slišimo, zapišemo na papir? In ali lahko slišimo vse, kar je zapisano? Po prižigu telefonskega odzivnika se predvajajo shranjena sporočila. Toda ne slišimo družinskih članov, ki bi govorili o nedeljski večerji, ali pa razburjenega soseda, ki bi se pritoževal. Namesto tega slišimo zvoke dvanajstih različnih ptičev in vidimo roko, ki skuša najti znake, simbole in črke, da bi zajela to, kar je bilo izgovorjeno. V nadaljevanju simboli začnejo plesati in živeti svoje življenje, plešejo po platnu in postanejo jezik nečesa, kar presega zgolj glasove ptičev.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

Stvari Dingen

Femke Shaap, Nizozemska , 2005, 2 minuti, brez dialogov

Vidimo stvari same ali zgolj njihove sence? To slavno Platonovo vprašanje bi lahko bilo ozadje filma Femkeja Shaapa, ki nam pokaže, kako so stvari – igrače, glasbeni inštrumenti, drsalke – naložene druga na drugo. Včasih najprej vidimo senco, včasih stvar samo, na začetku vidimo majhen kup, na koncu pa ugotovimo, da je bil to le vrh ledene gore. Film o filmu samem: o njegovi zmožnosti, da nam tridimenzionalni svet pokaže na dvodimenzionalni površini, ki zrcali sence, ter o sposobnosti, da nam detajl predstavi kot celoto – in obratno.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

Mali Cousteau Maly Cousteau

Jakub Kouřil, Češka, 2014, 8 minut, brez dialogov

Če ti je nekaj zelo všeč, to vidiš vsepovsod. In prav to se zgodi v animiranem filmu fantu, ki obožuje filmskega ustvarjalca in raziskovalca morja Jacquesa Cousteauja. Ker v bližnjem kinu ne vrtijo nobenega njegovega filma, zima v domačem mestu pa nima nič s Cousteaujevim svetom, se fant poda na potovanje, da bi ga našel. Zagotovo je to nekdo, ki živi skupaj z veliko hobotnico, ki jo je fantek videl na filmskem plakatu …

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

 

Sally Sally

Luna Maurer, Roel Wouters, Nizozemska , 2005, 2 minuti, brez dialogov

Ena velika in okoli tri ducate majhnih frnikol v beli, močno osvetljeni sobi s stenami iz ploščic. Premikajo se od leve proti desni, od sprednje strani k zadnji, potem pa nenadoma začnejo skakati, na steno na desni, proti stropu in spet nazaj dol. So te frnikole res zgolj predmeti ali so oči, ki se lahko premikajo neodvisno od zakonov težnosti? Gledamo gor ali dol? Je to sploh soba, in če je, kje je?

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mandibule Mandibules

Quentin Dupieux

nedelja, 07. 08. 2022 / 19:00 / Dvorana

Francoski ekstravagantnež Quentin Dupieux se po filmih o morilski avtomobilski gumi in ljubosumni semiš jakni vrača s sončno, lahkotno in zelo svojevrstno komedijo o dveh prijateljih in velikanski muhi, ki jo sam opisuje kot »nenavadnega križanca med E.T.-jem ter Butcem in butcem«.

Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire

Nicolas Bedos

nedelja, 07. 08. 2022 / 21:30 / Dvorana

Potem ko pade v gnezdo vohunov v Kairu in se izgubi v Riu, se tajni agent 117 poda na reševalno misijo v črno Afriko. Vohunska parodija z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi (Sean Connery do zadnjega manšetnega gumba in šarmantnega nasmeška) je nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu.

Zgodba moje žene A feleségem története

Ildikó Enyedi

ponedeljek, 08. 08. 2022 / 17:30 / Dvorana

Režiserka Ildikó Enyedi (Moje 20. stoletje, O telesu in duši) pripoveduje ljubezensko zgodbo skozi oči moža, ki se obupano trudi razumeti svojo ženo, skrivnostno Francozinjo v podobi Lée Seydoux. Sodobna različica legende o letečem Holandcu, fantomski ladji, obsojeni na večno tavanje po sedmih morjih.