Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (odpre se čez 11:09).
Festival migrantskega filma 2013

Brodolomec Naufragio

Pedro Aguilera / Španija, Nemčija / 2010 / 94 min / španščina

zgodba
Robinson po brodolomu s težavo doseže obalo Almerie (Španija) in si reši življenje. Dobi delo v rastlinjakih Almerie, a prekerno delo ne nudi dostojnih pogojev in napoti se naprej v notranjost španskega polotoka. Robinson je brezimnež in izobčenec, a nikakor zgolj še eden v vrsti priseljencev iz subsaharskih afriških dežel. V njem se prepleta množica glasov in duhov, ki ga begajo in mu vladajo. Da bi se odrešil, mora izvršiti strašno misijo: ubiti človeka.

portret avtorja
Pedro Aguilera se je rodil leta 1977 v San Sebastianu, Španija. Na univerzi Complutense v Madridu je zaključi študij lepih umetnosti. Filmsko pot je začel kot avtor in producent več kratkih filmov, kot pomočnik direktorja je sodeloval tudi s Carlosom Reygadasom in Amatom Escalantejem. Njegov prvi celovečerni igrani film je La influencia (2007).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Daaaaaalí! Daaaaaalí!

Quentin Dupieux

torek, 23. 04. 2024 / 15:30 / Dvorana

Francoski mojster absurda Quentin Dupieux (Mandibule) se poklanja svojemu idolu v igrivi in nepredvidljivi »ne-biografiji«, ki pokaže, da je bila Dalíjeva največja umetnina njegova osebnost.

Radikal Radical

Christopher Zalla

torek, 23. 04. 2024 / 17:20 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 23. 04. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.