Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odpre se čez 03:06).

Božanski meč Kamui no ken

Taro Lin / Japonska / 1985 / 132 min / japonščina

režija Rintaro, scenarij Mori Masaki, izvirna zgodba Toru Yano, oblikovanje likov Morimi Murano, animacija Takuo Noda, fotografija Iwao Yamaki, glasba Ryudo Uzaki, produkcija Kadokawa Haruki Jimusho, producent Haruki Kadokawa, glasovi Hiroyuki Sanada, Mami Koyama, Tarô Ishida, Yuriko Yamamoto, Ichirô Nagai

,

IMDb

  Po znamenitem stripovskem serialu posneta risanka, umeščena v zgodovinski čas nindž in šogunov, ki velja za klasiko svojega »anime« žanra.

Sirota po imenu Taro se maščuje in ubije morilca svoje družine. Leta kasneje Taro izve, da je bil mož, ki mu je povedal, kdo je pomoril njegovo družino, pravi morilec, sam pa je pomotoma ubil svojega očeta. Taro se odpravi na dolgo popotovanje, da bi ujel pravega morilca. Pot ga iz Japonske vodi na Aljasko in nato v Kalifornijo, da bi se naposled znova vrnil na Japonsko, kjer se odvije klimaktična bitka.

Rintaro, s pravim imenom Shigeyuki Hayashi, velja na Japonskem za enega najbolj uglednih ustvarjalcev animiranega filma. Kot režiser je med drugim podpisan tudi pod novodobno klasiko žanra Metropolis (2001).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 15:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Route One/ZDA Route One/USA

Robert Kramer

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 18:00 / Dvorana

Film Route One/ZDA neodvisnega ameriškega filmskega ustvarjalca Roberta Kramerja nas odpelje na štiriurno vožnjo po znameniti ameriški avtocesti, od kanadske meje pa vse do Key Westa na skrajnem jugu Floride. 

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

ponedeljek, 22. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.