Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (za danes zaprto).

Božanski meč Kamui no ken

Taro Lin / Japonska / 1985 / 132 min / japonščina

režija Rintaro, scenarij Mori Masaki, izvirna zgodba Toru Yano, oblikovanje likov Morimi Murano, animacija Takuo Noda, fotografija Iwao Yamaki, glasba Ryudo Uzaki, produkcija Kadokawa Haruki Jimusho, producent Haruki Kadokawa, glasovi Hiroyuki Sanada, Mami Koyama, Tarô Ishida, Yuriko Yamamoto, Ichirô Nagai

,

IMDb

  Po znamenitem stripovskem serialu posneta risanka, umeščena v zgodovinski čas nindž in šogunov, ki velja za klasiko svojega »anime« žanra.

Sirota po imenu Taro se maščuje in ubije morilca svoje družine. Leta kasneje Taro izve, da je bil mož, ki mu je povedal, kdo je pomoril njegovo družino, pravi morilec, sam pa je pomotoma ubil svojega očeta. Taro se odpravi na dolgo popotovanje, da bi ujel pravega morilca. Pot ga iz Japonske vodi na Aljasko in nato v Kalifornijo, da bi se naposled znova vrnil na Japonsko, kjer se odvije klimaktična bitka.

Rintaro, s pravim imenom Shigeyuki Hayashi, velja na Japonskem za enega najbolj uglednih ustvarjalcev animiranega filma. Kot režiser je med drugim podpisan tudi pod novodobno klasiko žanra Metropolis (2001).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črta La ligne

Ursula Meier

torek, 21. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.

Blizu Close

Lukas Dhont

torek, 21. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

torek, 21. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.