Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 05:38, tel: 01 239 22 17).

Boris brez Beatrice Boris sans Béatrice

Denis Côté / Kanada / 2016 / 93 min / francoščina

Samosvoj, s satiričnim podtonom podčrtan psihološki triler, ki se giblje na meji med realnim in domišljenim, daje univerzalni zgodbi o pritiskih sodobnega sveta poseben pečat.

režija Denis Côté, scenarij Denis Côté, fotografija Jessica Lee Gagné, glasba Ghislain Poirier, montaža Nicolas Roy, igrajo James Hyndman (Boris Malinovsky), Simone-Élise Girard (Béatrice Malinovsky), Denis Lavant (Neznanec), Isolda Dychauk (Klara), Dounia Sichov (Helga), Laetitia Isambert-Denis (Justine Malinovsky), Bruce La Bruce (kanadski premier), Louise Laprade (Pauline Malinovsky)

festivali, nagrade Berlinale 2016

IMDb

Boris Malinovsky se je v poslovnem svetu današnjega Quebeca uveljavil z neusmiljeno aroganco. A ko njegova prav tako uspešna žena, ministrica v kanadski vladi, zapade v resno klinično depresijo in je bolj ali manj priklenjena na posteljo, se začne njegov navidez popolni svet počasi rušiti. V osamljeni počitniški hišici, kjer za ženo skrbi mlada pomočnica, prejme skrivnostni klic in kmalu zatem se sredi noči znajde v gozdu iz oči v oči z neznancem, ki ga neprizanesljivo sooči z delom preteklosti, na katerega ni najbolj ponosen … »Navsezadnje, navkljub družbenemu razredu, ki ga film prikazuje, resnično menim, da je Borisovo življenje univerzalno. Film je preprost, govori o človeku, ki ga obhajajo dvomi. Z likom sem moral sočustvovati, raje kot bi ustvaril nov film, v katerem buržuja popolnoma strem. Ostajam na tej človeški ravni, z ravno pravo mero humorja in ironije poskušam razumeti njegovo prizadevanje, njegov boj. Sem na njegovi strani, namesto da bi se šel igro cinizma. Boris ni umirajoča žuželka, ki jo opazujemo v steklenem kozarcu. Je eden od nas, če nam je to všeč ali ne.« (Denis Côté)    Denis CôtéRojen leta 1973 v New-Brunswicku, Kanada. Režiser in producent šteje za enega od predstavnikov sodobnega kanadskega neodvisnega filma. Kot novinar in filmski kritik je deloval do leta 2005, ko je posnel svoj prvi celovečerec Les états nordiques, nagrajen z zlatim leopardom v Locarnu, kjer je pet let pozneje prejel tudi nagrado za najboljšega režiserja za film Curling.  filmografija (izbor)2005 Les états nordiques (Drifting States)2007 Nos vies privées (Our Private Lives)2008 Elle veut le chaos (All that She Wants)2009 Carcasses (dokumentarni)2010 Les lignes ennemies (The Enemy Lines)2010 Curling2012 Bestiaire (dokumentarni)2013 Vic + Flo ont vu un ours (Vic + Flo Saw a Bear/Vic in Flo sta zagledali medveda)2014 Que ta joie demeure (Joy of Man’s Desiring) (dokumentarni)2016 Boris sans Béatrice (Boris Without Beatrice/Boris brez Beatrice)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

sobota, 24. 02. 2024 / 15:00 / Mala dvorana

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo

Jernej Žmitek

sobota, 24. 02. 2024 / 16:30 / Dvorana

Novi peti del priljubljene serije o najslavnejšem slovenskem mačku in njegovih prijateljih.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sobota, 24. 02. 2024 / 17:45 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.