Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Boljše stvari Better Things

Duane Hopkins / Velika Britanija / 2008 / 93 min / angleščina

Film pokuka za idilično kuliso angleškega podeželja ter razkrije podobe prebujene seksualnosti, dolgčasa in narkomanije. V zgodbi, ki teče na več vzporednih tirnicah hkrati, se stari in mladi spopadajo vsak s svojimi težavami, vsi pa z bolečo osamljenostjo.

Gail zaradi strahu pred odprtimi prostori večino časa preživi doma in pomanjkanje družabnega življenja preganja z branjem romantičnih romanov. Na drugi strani hiše njena babica hrepeni po vetru v laseh, a je zaradi bolezni postala ujetnica svojega doma. Rob je odvisnik, ki bi rad prebolel nesrečno smrt svojega dekleta. Gospod in gospa Gladwin obračata nov list v svojem šestdesetletnem partnerskem odnosu. Leta neizgovorjenih resnic so med njima zgradila zid, ki ga gospa Gladwin poskuša načeti z drobnimi gestami neomajne ljubezni. Za pravo ljubezen je včasih pač treba plačati visoko ceno.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.