Danes je blagajna odprta od 16:00 do 19:00 (odpre se čez 03:56).

Boljše stvari Better Things

Duane Hopkins / Velika Britanija / 2008 / 93 min / angleščina

Film pokuka za idilično kuliso angleškega podeželja ter razkrije podobe prebujene seksualnosti, dolgčasa in narkomanije. V zgodbi, ki teče na več vzporednih tirnicah hkrati, se stari in mladi spopadajo vsak s svojimi težavami, vsi pa z bolečo osamljenostjo.

Gail zaradi strahu pred odprtimi prostori večino časa preživi doma in pomanjkanje družabnega življenja preganja z branjem romantičnih romanov. Na drugi strani hiše njena babica hrepeni po vetru v laseh, a je zaradi bolezni postala ujetnica svojega doma. Rob je odvisnik, ki bi rad prebolel nesrečno smrt svojega dekleta. Gospod in gospa Gladwin obračata nov list v svojem šestdesetletnem partnerskem odnosu. Leta neizgovorjenih resnic so med njima zgradila zid, ki ga gospa Gladwin poskuša načeti z drobnimi gestami neomajne ljubezni. Za pravo ljubezen je včasih pač treba plačati visoko ceno.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

nedelja, 14. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Bergmanov otok Bergman Island

Mia Hansen-Løve

nedelja, 14. 08. 2022 / 19:00 / Dvorana

Avtobiografsko navdahnjeni film Mie Hansen-Løve (Zbogom, prva ljubezen) je melanholična meditacija o razmerjih, igriv razmislek o ustvarjalnem procesu ter intimen poklon švedskemu mojstru. Film je bil premierno prikazan v glavnem programu festivala v Cannesu.

Orkester Orkester

Matevž Luzar

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …