Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (za danes zaprto).

Beli vitezi Les chevaliers blancs

Joachim Lafosse / 2015 / 112 min / angleščina, arabščina, francoščina

Filmska uprizoritev odmevne afere iz leta 2007, ko so pripadniki francoske dobrodelne organizacije poskušali pretihotapiti večje število otrok iz Čada v Francijo.

režija Joachim Lafosse, scenarij Joachim Lafosse, Bulle Decarpentries, Thomas Van Zuylen    , fotografija Jean-François Hensgens, glasba Christophe Giovanonni, Ingrid Simon, Valérie Le Docte, Thomas Gauder, montaža Sophie Vercruysse    , igrajo Vincent Lindon, Louise Bourgoin, Valérie Donzelli, Reda Kateb, Stéphane Bissot, Raphaëlle Lubansu, Jean-Henri Compère, Philippe Rebbot, Yannick Renier, Tatiana Rojo, Catherine Salée, producenti Jacques-Henri Bronckart, Olivier Bronckart, Sylvie Pialat

festivali, nagrade Toronto 2015, San Sebastian 2015 (najboljši režiser), Philadelphia 2015, Rotterdam 2016, Göteborg 2016, Hongkong 2016, San Francisco 2016, München 2016

IMDb

Jacques Arnault, vodja nevladne organizacije Sud Secours, načrtuje velikopotezno operacijo: skupaj s sodelavci naj bi v Francijo pretihotapil tristo afriških otrok, osirotelih v čadski državljanski vojni, in jim tako omogočil posvojitev v francoske družine. Novinarko Françoise Dubois povabijo, da se jim pridruži in poskrbi za medijsko pokritost tega drznega podviga. Ko ekipa med operacijo spozna krut vsakdan države v vojni, se sodelavci soočijo z omejitvami humanitarnih posredovanj, njihova prepričanja pa se močno zamajejo. Filmska uprizoritev odmevne afere iz leta 2007, ko so pripadniki francoske dobrodelne organizacije poskušali pretihotapiti večje število otrok iz Čada v Francijo.

»Vedno sem menil, da se o demokraciji najprej začneš učiti doma. Dom in razmerja med družinskimi člani te naredijo za demokrata ali diktatorja. Ta zgodba pripoveduje o ljudeh, ki si jemljejo pravico do družine. Like obseda njihova pravica do otroka in ne otrokove pravice. In to je začetek diktatorske družine.« (Joachim Lafosse)

Joachim Lafosse
Rojen leta 1975 v mestu Uccle, Belgija. Študiral je na umetniškem inštitutu IAD v Louvain-la-Neuvu. Njegov tretji film Nue Propriété je bil leta 2006 uvrščen v tekmovalni program beneškega festivala, naslednji, Najini otroci, 2012 v sklop Posebni pogled v Cannesu, zadnji, Ko ljubezni ni več, pa 2016 v canski sklop Štirinajst dni režiserjev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Zbudi me Zbudi me

Marko Šantić

četrtek, 25. 04. 2024 / 15:00 / Dvorana

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 25. 04. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

četrtek, 25. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.