Baden Baden Baden Baden

Rachel Lang / Belgija, Francija / 2016 / 95 min

Duhovit, nepretenciozen portret mlade ženske, ki poskuša v nekem nenavadnem poletju okrepiti vez s sabo in z ljudmi okoli sebe.

režija Rachel Lang, scenarij Rachel Lang, fotografija Fiona Braillon, montaža Sophie Vercruysse, igrajo Salomé Richard, Claude Gensac, Lazare Gousseau, Swann Arlaud, Olivier Chantreau, Jorijn Vriesendorp, Noémie Rosset, Zabou Breitman, producenti Joseph Rouschop, Jérémy Forni, Arlette Zylberberg

festivali, nagrade Berlinale 2016

IMDb

Ana nekega dne ugotovi, da ji morda ni treba več prenašati šefovega kričanja. V sposojenem športnem avtomobilu se odpravi novim dogodivščinam naproti. V Strasbourgu obišče babico in se prepusti poletju. Loti se prenove kopalnice in obnovi zvezo s svojim bivšim. Kratke kavbojke, oprijeta majčka in športni copati – v stilu svoje generacije se počuti povsem osvobojeno. Naslednji tedni postopno oblikujejo mlado dekle, ki je v resnici že odrasla ženska, a odgovor na vprašanje, kaj bi želela postati in kaj bi lahko bila, se zdi še vedno varno oddaljen … Duhovit, nepretenciozen portret mlade ženske, ki poskuša v nekem nenavadnem poletju okrepiti vez s sabo in z ljudmi okoli sebe.

»Prizadevala sem si svojemu liku odvzeti kakršen koli vidik spola: želela sem govoriti o nečem univerzalnem, in ne o dekletu ali fantu. /…/ Odvzela sem vse kode ženske spolne privlačnosti. Bolj kot vprašanje spola se mi je zdela pomembna metafizika stvari. Kaj pomenijo odraščanje, pomembna srečanja, ki te ključno oblikujejo, izkušnja stvari, ki te vzradostijo.« (Rachel Lang)

Rachel Lang
Rojena v Strasbourgu, Francija. Preden se je posvetila študiju filma, je dve leti študirala filozofijo in dramske umetnosti. S kratkim diplomskim filmom Pour toi je ferai bataille si je leta 2010 prislužila srebrnega leoparda na festivalu v Locarnu. Baden Baden je njen igrani prvenec in hkrati sklepni del trilogije, ki jo dopolnjujeta njena predhodna kratka filma.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno