Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:30 (odpre se čez 07:37).

Baden Baden Baden Baden

Rachel Lang / Belgija, Francija / 2016 / 95 min

Duhovit, nepretenciozen portret mlade ženske, ki poskuša v nekem nenavadnem poletju okrepiti vez s sabo in z ljudmi okoli sebe.

režija Rachel Lang, scenarij Rachel Lang, fotografija Fiona Braillon, montaža Sophie Vercruysse, igrajo Salomé Richard, Claude Gensac, Lazare Gousseau, Swann Arlaud, Olivier Chantreau, Jorijn Vriesendorp, Noémie Rosset, Zabou Breitman, producenti Joseph Rouschop, Jérémy Forni, Arlette Zylberberg

festivali, nagrade Berlinale 2016

IMDb

Ana nekega dne ugotovi, da ji morda ni treba več prenašati šefovega kričanja. V sposojenem športnem avtomobilu se odpravi novim dogodivščinam naproti. V Strasbourgu obišče babico in se prepusti poletju. Loti se prenove kopalnice in obnovi zvezo s svojim bivšim. Kratke kavbojke, oprijeta majčka in športni copati – v stilu svoje generacije se počuti povsem osvobojeno. Naslednji tedni postopno oblikujejo mlado dekle, ki je v resnici že odrasla ženska, a odgovor na vprašanje, kaj bi želela postati in kaj bi lahko bila, se zdi še vedno varno oddaljen … Duhovit, nepretenciozen portret mlade ženske, ki poskuša v nekem nenavadnem poletju okrepiti vez s sabo in z ljudmi okoli sebe.

»Prizadevala sem si svojemu liku odvzeti kakršen koli vidik spola: želela sem govoriti o nečem univerzalnem, in ne o dekletu ali fantu. /…/ Odvzela sem vse kode ženske spolne privlačnosti. Bolj kot vprašanje spola se mi je zdela pomembna metafizika stvari. Kaj pomenijo odraščanje, pomembna srečanja, ki te ključno oblikujejo, izkušnja stvari, ki te vzradostijo.« (Rachel Lang)

Rachel Lang
Rojena v Strasbourgu, Francija. Preden se je posvetila študiju filma, je dve leti študirala filozofijo in dramske umetnosti. S kratkim diplomskim filmom Pour toi je ferai bataille si je leta 2010 prislužila srebrnega leoparda na festivalu v Locarnu. Baden Baden je njen igrani prvenec in hkrati sklepni del trilogije, ki jo dopolnjujeta njena predhodna kratka filma.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Orkester Orkester

Matevž Luzar

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

FeKK 2022: svečana slovesnost + Klasiki: Zasebno življenje vsega FeKK 2022: svečana slovesnost + Klasiki: Zasebno življenje vsega

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 20:30 / Dvorana

Rojstvo rože, F. Percy Smith, Velika Britanija; Zasebno življenje mačke, Alexander Hammid, Maya Deren; La Soufrière, Werner Herzog; Vse, David O’Reilly.

Ernest in Celestina Ernest et Célestine

Benjamin Renner, Vincent Patar, Stéphane Aubier

torek, 16. 08. 2022 / 10:00 / Dvorana

Vizualno izvirna pripoved o večnih vrednotah in dobrosrčnosti, za gledalce vseh generacij.