Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odprto še 02:15, tel: 01 239 22 17).

Agnèsine plaže Les plages d'Agnès

Agnès Varda / Francija / 2008 / 110 min / francoščina

režija Agnès Varda, produkcija Cine Tamaris

IMDb

Agnès Varda z vrnitvijo na plaže, ki so bile del njenega življenja, izumlja neke vrste avto-dokumentarni film. Prikaže se med delci iz svojih filmov, podobami in reportažami. S humorjem in emotivnostjo deli z gledalcem svoje začetke kot odrska fotografinja ter inovativna filmska ustvarjalka francoskega novega vala. Ne ustavlja se niti pred svojim življenjem z Jacquesom Demyjem, svojim feminizmom, izleti na Kubo, Kitajsko in v ZDA, pred svojo potjo neodvisne producentke in družinskim življenjem.

Agnès Varda je osrednja figura moderne filmske zgodovine in sodi med vodilne filmarje sveta. Živi v Parizu. Študirala je umetnost in fotografijo, s svojim prvim filmom La Pointe Courte (1954) pa je naznanila prihod francoskega novega vala. Njeni filmi, dokumentarci in umetniške instalacije (najnovejša je bila razstavljena na beneškem bienalu leta 2003) spajajo dokumentarni realizem z družbenim komentarjem, temu pa dodajajo svojstven eksperimentalni stil. Za Vagabonda (1985) je Agnès Varda prejela zlatega leva na beneškem filmskem festivalu. Najpomembnejši filmi: Cleo from 5 to 7; Happiness; One Sings, The Other Doesn’t; Kung-Fu Masters; Jacquot de Nantes; One Hundred and One Nights; The Gleaners and I.

Agnès Varda: The Little Story of Gwen from French Brittany

Biografska skica Gwen Deglise je film o prijateljstvu, od prvega srečanja z režiserko v Franciji do poti v Los Angeles in tamkajšnjega odkritja Ameriške kinoteke, kjer danes dela kot programska direktorica. “Prijazen film.” – Agnès Varda

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

torek, 06. 12. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sreda, 07. 12. 2022 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.