Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:45 (odpre se čez 07:23).

Agnèsine plaže Les plages d'Agnès

Agnès Varda / Francija / 2008 / 110 min / francoščina

režija Agnès Varda, produkcija Cine Tamaris

IMDb

Agnès Varda z vrnitvijo na plaže, ki so bile del njenega življenja, izumlja neke vrste avto-dokumentarni film. Prikaže se med delci iz svojih filmov, podobami in reportažami. S humorjem in emotivnostjo deli z gledalcem svoje začetke kot odrska fotografinja ter inovativna filmska ustvarjalka francoskega novega vala. Ne ustavlja se niti pred svojim življenjem z Jacquesom Demyjem, svojim feminizmom, izleti na Kubo, Kitajsko in v ZDA, pred svojo potjo neodvisne producentke in družinskim življenjem.

Agnès Varda je osrednja figura moderne filmske zgodovine in sodi med vodilne filmarje sveta. Živi v Parizu. Študirala je umetnost in fotografijo, s svojim prvim filmom La Pointe Courte (1954) pa je naznanila prihod francoskega novega vala. Njeni filmi, dokumentarci in umetniške instalacije (najnovejša je bila razstavljena na beneškem bienalu leta 2003) spajajo dokumentarni realizem z družbenim komentarjem, temu pa dodajajo svojstven eksperimentalni stil. Za Vagabonda (1985) je Agnès Varda prejela zlatega leva na beneškem filmskem festivalu. Najpomembnejši filmi: Cleo from 5 to 7; Happiness; One Sings, The Other Doesn’t; Kung-Fu Masters; Jacquot de Nantes; One Hundred and One Nights; The Gleaners and I.

Agnès Varda: The Little Story of Gwen from French Brittany

Biografska skica Gwen Deglise je film o prijateljstvu, od prvega srečanja z režiserko v Franciji do poti v Los Angeles in tamkajšnjega odkritja Ameriške kinoteke, kjer danes dela kot programska direktorica. “Prijazen film.” – Agnès Varda

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Človek s senco Človek s senco

Ema Kugler

torek, 29. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Genetski kod sili človeka v reprodukcijo. Novorojeni nima izbire, kot nemočno bitje je dan v dresuro civilizacijskih norm, ki jih določajo tisti na položaju moči … Umetniška silovitost in estetska domišljenost filma navajata gledalca na spontano transformacijo v odnosu do etike, družbe ter sprejemanja in dojemanja umetnosti.

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

torek, 29. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Po resničnem zločinu posneti film noir, v katerem režiser Arnaud Desplechin (Božična zgodba, Jimmy P.) in njegov glavni junak, policijski načelnik Daoud, iščeta svetlobo v človeku.

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

sreda, 30. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.