Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 03:13).

Agnèsine plaže Les plages d'Agnès

Agnès Varda / Francija / 2008 / 110 min / francoščina

režija Agnès Varda, produkcija Cine Tamaris

IMDb

Agnès Varda z vrnitvijo na plaže, ki so bile del njenega življenja, izumlja neke vrste avto-dokumentarni film. Prikaže se med delci iz svojih filmov, podobami in reportažami. S humorjem in emotivnostjo deli z gledalcem svoje začetke kot odrska fotografinja ter inovativna filmska ustvarjalka francoskega novega vala. Ne ustavlja se niti pred svojim življenjem z Jacquesom Demyjem, svojim feminizmom, izleti na Kubo, Kitajsko in v ZDA, pred svojo potjo neodvisne producentke in družinskim življenjem.

Agnès Varda je osrednja figura moderne filmske zgodovine in sodi med vodilne filmarje sveta. Živi v Parizu. Študirala je umetnost in fotografijo, s svojim prvim filmom La Pointe Courte (1954) pa je naznanila prihod francoskega novega vala. Njeni filmi, dokumentarci in umetniške instalacije (najnovejša je bila razstavljena na beneškem bienalu leta 2003) spajajo dokumentarni realizem z družbenim komentarjem, temu pa dodajajo svojstven eksperimentalni stil. Za Vagabonda (1985) je Agnès Varda prejela zlatega leva na beneškem filmskem festivalu. Najpomembnejši filmi: Cleo from 5 to 7; Happiness; One Sings, The Other Doesn’t; Kung-Fu Masters; Jacquot de Nantes; One Hundred and One Nights; The Gleaners and I.

Agnès Varda: The Little Story of Gwen from French Brittany

Biografska skica Gwen Deglise je film o prijateljstvu, od prvega srečanja z režiserko v Franciji do poti v Los Angeles in tamkajšnjega odkritja Ameriške kinoteke, kjer danes dela kot programska direktorica. “Prijazen film.” – Agnès Varda

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sobota, 09. 12. 2023 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!