Danes je blagajna odprta od 13:30 do 21:00 (odpre se čez 07:32).

Agnèsine plaže Les plages d'Agnès

Agnès Varda / Francija / 2008 / 110 min / francoščina

režija Agnès Varda, produkcija Cine Tamaris

IMDb

Agnès Varda z vrnitvijo na plaže, ki so bile del njenega življenja, izumlja neke vrste avto-dokumentarni film. Prikaže se med delci iz svojih filmov, podobami in reportažami. S humorjem in emotivnostjo deli z gledalcem svoje začetke kot odrska fotografinja ter inovativna filmska ustvarjalka francoskega novega vala. Ne ustavlja se niti pred svojim življenjem z Jacquesom Demyjem, svojim feminizmom, izleti na Kubo, Kitajsko in v ZDA, pred svojo potjo neodvisne producentke in družinskim življenjem.

Agnès Varda je osrednja figura moderne filmske zgodovine in sodi med vodilne filmarje sveta. Živi v Parizu. Študirala je umetnost in fotografijo, s svojim prvim filmom La Pointe Courte (1954) pa je naznanila prihod francoskega novega vala. Njeni filmi, dokumentarci in umetniške instalacije (najnovejša je bila razstavljena na beneškem bienalu leta 2003) spajajo dokumentarni realizem z družbenim komentarjem, temu pa dodajajo svojstven eksperimentalni stil. Za Vagabonda (1985) je Agnès Varda prejela zlatega leva na beneškem filmskem festivalu. Najpomembnejši filmi: Cleo from 5 to 7; Happiness; One Sings, The Other Doesn’t; Kung-Fu Masters; Jacquot de Nantes; One Hundred and One Nights; The Gleaners and I.

Agnès Varda: The Little Story of Gwen from French Brittany

Biografska skica Gwen Deglise je film o prijateljstvu, od prvega srečanja z režiserko v Franciji do poti v Los Angeles in tamkajšnjega odkritja Ameriške kinoteke, kjer danes dela kot programska direktorica. “Prijazen film.” – Agnès Varda

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nad oblaki SpaceBoy

Olivier Pairoux

sobota, 28. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Je mogoče poleteti nad oblake? Jim in Ema v drzni pustolovščini odkrivata, da je med Zemljo in vesoljem še prostor za odkrivanje. Tudi samega sebe.

Kinobalon / Novo na sporedu

Poletje, ko sem se naučila leteti Leto kada sam naučila da letim

Radivoje Andrić

sobota, 28. 05. 2022 / 16:45 / Dvorana

Z novimi prijatelji, simpatijami in dogodivščinami dobi Sofija sanjske počitnice, pa tudi veliko več od tega, kar si je lahko predstavljala. Poletna komedija je hkrati nežna zgodba o odraščanju in spravi.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet & Vincent Munier

sobota, 28. 05. 2022 / 18:45 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.