Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odprto še 01:43, tel: 01 239 22 17).

Afghan Star Afghan Star

Havana Marking / Velika Britanija / 2009 / 87 min

režija Havana Marking, kamera in zvok Phil Stebbing, montaža Ash Jenkins, produkcija Kaboora Production

IMDb Uradna stran

Po 30 letih vojne in stalnih nemirov se v Afganistan vrača pop kultura.

Milijoni Afganistancev spremljajo televizijski šov talentov Afghan Star, v katerem za denarno nagrado in pogodbo za snemanje plošče tekmuje na tisoče ljudi. Avdicije se je udeležilo dvatisoč zmage željnih nadebudnežev, med njimi tudi tri pogumne ženske. Gledalci za svojega favorita glasujejo preko mobilnih telefonov in za mnoge od njih je to prvo srečanje z ‘demokracijo’.

Ta brezčasen in navdihujoč film pripoveduje zgodbo štirih tekmovalcev, ki se zelo zaplete, ko ena izmed udeleženk na odru zapleše ter s tem ogrozi svojo varnost in prihodnost celotnega šova talentov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

torek, 06. 12. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sreda, 07. 12. 2022 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.