Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (odprto še 12 minut, tel: 01 239 22 17).
Film Radikal in pogovor z gostjo, s prilagoditvami za gluhe in naglušne

Film Radikal in pogovor z gostjo, s prilagoditvami za gluhe in naglušne

V četrtek, 25. aprila ob 17. uri, si bomo gledali navdihujoč film, posnet po resnični zgodbi učitelja v Mehiki. Sledil bo pogovor z dr. Marjetko Kulovec, učiteljico v Zavodu za gluhe in naglušne ter prvo gluho doktorico znanosti pri nas. Za gluhe in naglušne so na voljo brezplačne vstopnice. 

O filmu
Film Radikal pripoveduje zgodbo učitelja Sergia v Mehiki. Sergio uči v osnovni šoli v mehiškem mestu ob meji. Šola velja ze eno najslabših v državi. Sergio se odloči, da bo učencem pomagal uresničiti njihove sanje, zato vpelje novo metodo poučevanja. Rezultati presenetijo vse. Več o filmu »

Film je »navdihujoča zgodba, polna upanja in topline. /…/ Film bi lahko /…/ navdihnil novo generacijo učiteljev, da prevzamejo pobudo in poskusijo spremeniti svet.«
– Ethan Anderton, SlashFilm

Pogovor
Projekciji filma bo sledil pogovor z dr. Marjetko Kulovec, učiteljico v Zavodu za gluhe in naglušne ter prvo gluho doktorico znanosti pri nas. Pogovor bo potekal z izpisovanjem podnapisov v živo na platno in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik.

Vstopnice
Za gluhe in naglušne so na voljo brezplačne vstopnice.
Vstopnice prevzamete pri blagajni z izkaznico katerega od društev gluhih in naglušnih ali z evropsko invalidsko izkaznico.

sreda, 13. 03. 2024

Kinodvor za gluhe in naglušne

Slovenski filmi s slovenskimi podnapisi. Pogovori s podnapisi v živo in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik. Za vse generacije.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.