Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 03:37, tel: 01 239 22 17).
Film pod zvezdami končan, ta teden Film ob jezeru

Film pod zvezdami končan, ta teden Film ob jezeru

To soboto, 16. avgusta, smo z Vikendovo predpremiero novega filma režiserja Luca Bessona Lucy zaključili letošnji Film pod zvezdami, ki ga pripravljamo v sodelovanju s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom in Mestno občino Ljubljana, vendar pa naš mobilni kino nadaljuje z delom.

Od četrtka, 21. avgusta, do sobote, 23. avgusta, bomo na Bledu že četrtič s Filmom ob jezeru.

V čarobnem okolju Zdraviliškega parka si bomo v četrtek, 21. avgusta, ob stoletnici prvega nastopa najbolj priljubljenega in ikoničnega lika s filmskih platen, Chaplinovega Potepuha, kot otvoritveni film ogledali Cirkus (The Circus, Charles Chaplin, ZDA, 1928, 72′), s katerim se bomo poklonili tudi Letu kina – Kinodvor 90, letu praznovanja kina in filma.

Tridnevno druženje s filmom bomo ob jezeru nadaljevali v petek, 22. avgusta, ko si boste lahko ogledali Razrednega sovražnika (Rok Biček, Slovenija, 2013, 112′), večkrat nagrajeni prvenec slovenskega režiserja Roka Bička, in na zaključnem večeru, v soboto 23. avgusta, še Grand Budapest hotel (The Grand Budapest Hotel, Wes Anderson, Velika Britanija / Nemčija, 2014, 100′), divje kinetično krimi-komedijo, ki je odprla letošnji Berlinale in prejela srebrnega medveda.

Vse predstave se pričnejo ob 21. uri. Filmi so na sporedu v izvornem jeziku in imajo slovenske podnapise, razen filma Razredni sovražnik, ki ima angleške podnapise. Vstopnice za vse predstave je možno kupiti uro pred začetkom predstave pri blagajni na prizorišču. Cena vstopnice je 5 €. V primeru dežja, izjemno nizkih temperatur ali močnega vetra je projekcija filma ob 21. uri v Festivalni dvorani Bled.

Film ob jezeru organizirata Kinodvor in KUD E-nota v spomin Niki Bohinc, s katerim želimo Nikini prijatelji in sodelavci ohranjati njeno predanost, strast in duha v živem spominu.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.