Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 05:04).
Vesela kamera

Vesela kamera

Tudi letos je v času festivala Kino Otok v Izoli potekala video-filmska delavnica Vesela kamera, ki jo že vsa leta pripravlja Luksuz produkcija Društva zaveznikov mehkega pristanka.

Poleg video-filmskega beleženja oziroma refleksije festivalskega in obfestivalskega dogajanja je bila pozornost ob letošnji ediciji festivala namenjena usposabljanju bodočih mentorjev. Delavnica je bila torej namenjena predvsem tistim, ki že imajo določena osnovna znanja uporabe filmskega jezika in so aktivni v različnih kulturnih, mladinskih ali nevladnih organizacijah.

Udeleženci letošnje delavnice so spoznali proces nastajanja kratkih filmov (priprave, uporaba kamere, snemanje in obdelava zvoka, digitalna montaža, posebni učinki, različni formati, kodiranje, izdelava dvd-jev, distribucija preko spleta …) ter tudi pedagoški proces in različne pristope k poučevanju intermedijskih vsebin. Naučili so se tako tehničnega kot kreativnega ustvarjanja različnih intermedijskih produktov. 

Mentorja na delavnici sta bila Nemanja Babić ter Tom Gomizelj

Pred izdelki Vesele kamere pa boste lahko uživali v filmu Dnevnik z enega Otoka (30min), avtorice Sabine Đogić. Film je osebni video dnevnik s filmskega festivala, na katerega se je avtorica vrnila po petih letih.

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sreda, 01. 02. 2023 / 13:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sreda, 01. 02. 2023 / 15:45 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 01. 02. 2023 / 17:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.