Danes je blagajna odprta od 17:45 do 21:30 (za danes zaprto).
Vesela kamera

Vesela kamera

Tudi letos je v času festivala Kino Otok v Izoli potekala video-filmska delavnica Vesela kamera, ki jo že vsa leta pripravlja Luksuz produkcija Društva zaveznikov mehkega pristanka.

Poleg video-filmskega beleženja oziroma refleksije festivalskega in obfestivalskega dogajanja je bila pozornost ob letošnji ediciji festivala namenjena usposabljanju bodočih mentorjev. Delavnica je bila torej namenjena predvsem tistim, ki že imajo določena osnovna znanja uporabe filmskega jezika in so aktivni v različnih kulturnih, mladinskih ali nevladnih organizacijah.

Udeleženci letošnje delavnice so spoznali proces nastajanja kratkih filmov (priprave, uporaba kamere, snemanje in obdelava zvoka, digitalna montaža, posebni učinki, različni formati, kodiranje, izdelava dvd-jev, distribucija preko spleta …) ter tudi pedagoški proces in različne pristope k poučevanju intermedijskih vsebin. Naučili so se tako tehničnega kot kreativnega ustvarjanja različnih intermedijskih produktov. 

Mentorja na delavnici sta bila Nemanja Babić ter Tom Gomizelj

Pred izdelki Vesele kamere pa boste lahko uživali v filmu Dnevnik z enega Otoka (30min), avtorice Sabine Đogić. Film je osebni video dnevnik s filmskega festivala, na katerega se je avtorica vrnila po petih letih.

Aktualno

Poletje, ko sem se naučila leteti Leto kada sam naučila da letim

Radivoje Andrić

sobota, 25. 06. 2022 / 16:30 / Dvorana

Z novimi prijatelji, simpatijami in dogodivščinami dobi Sofija sanjske počitnice, pa tudi veliko več od tega, kar si je lahko predstavljala. Poletna komedija je hkrati nežna zgodba o odraščanju in spravi.

Triumf Un triomphe

Emmanuel Courcol

sobota, 25. 06. 2022 / 18:30 / Dvorana

Toplosrčen in humoren slavospev tovarištvu, medčloveškemu zaupanju in osvobajajoči moči umetnosti. Film je navdušil festivalska občinstva in prejel nagrado Evropske filmske akademije za najboljšo komedijo.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

sobota, 25. 06. 2022 / 19:15 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.