Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odprto še 06:30, tel: 01 239 22 17).
Vesela kamera

Vesela kamera

Tudi letos je v času festivala Kino Otok v Izoli potekala video-filmska delavnica Vesela kamera, ki jo že vsa leta pripravlja Luksuz produkcija Društva zaveznikov mehkega pristanka.

Poleg video-filmskega beleženja oziroma refleksije festivalskega in obfestivalskega dogajanja je bila pozornost ob letošnji ediciji festivala namenjena usposabljanju bodočih mentorjev. Delavnica je bila torej namenjena predvsem tistim, ki že imajo določena osnovna znanja uporabe filmskega jezika in so aktivni v različnih kulturnih, mladinskih ali nevladnih organizacijah.

Udeleženci letošnje delavnice so spoznali proces nastajanja kratkih filmov (priprave, uporaba kamere, snemanje in obdelava zvoka, digitalna montaža, posebni učinki, različni formati, kodiranje, izdelava dvd-jev, distribucija preko spleta …) ter tudi pedagoški proces in različne pristope k poučevanju intermedijskih vsebin. Naučili so se tako tehničnega kot kreativnega ustvarjanja različnih intermedijskih produktov. 

Mentorja na delavnici sta bila Nemanja Babić ter Tom Gomizelj

Pred izdelki Vesele kamere pa boste lahko uživali v filmu Dnevnik z enega Otoka (30min), avtorice Sabine Đogić. Film je osebni video dnevnik s filmskega festivala, na katerega se je avtorica vrnila po petih letih.

Aktualno

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

sreda, 05. 10. 2022 / 15:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sreda, 05. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zadnjič

Dobri šef El buen patrón

Fernando León de Aranoa

sreda, 05. 10. 2022 / 20:30 / Dvorana

Javier Bardem blesti kot »dobri šef« v trpki, a nadvse zabavni tovarniški satiri o sodobnih delovnih razmerjih. Šest nagrad goya, med njimi za najboljšega igralca, režijo in film.