Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 06:25, tel: 01 239 22 17).
Vesela kamera

Vesela kamera

Tudi letos je v času festivala Kino Otok v Izoli potekala video-filmska delavnica Vesela kamera, ki jo že vsa leta pripravlja Luksuz produkcija Društva zaveznikov mehkega pristanka.

Poleg video-filmskega beleženja oziroma refleksije festivalskega in obfestivalskega dogajanja je bila pozornost ob letošnji ediciji festivala namenjena usposabljanju bodočih mentorjev. Delavnica je bila torej namenjena predvsem tistim, ki že imajo določena osnovna znanja uporabe filmskega jezika in so aktivni v različnih kulturnih, mladinskih ali nevladnih organizacijah.

Udeleženci letošnje delavnice so spoznali proces nastajanja kratkih filmov (priprave, uporaba kamere, snemanje in obdelava zvoka, digitalna montaža, posebni učinki, različni formati, kodiranje, izdelava dvd-jev, distribucija preko spleta …) ter tudi pedagoški proces in različne pristope k poučevanju intermedijskih vsebin. Naučili so se tako tehničnega kot kreativnega ustvarjanja različnih intermedijskih produktov. 

Mentorja na delavnici sta bila Nemanja Babić ter Tom Gomizelj

Pred izdelki Vesele kamere pa boste lahko uživali v filmu Dnevnik z enega Otoka (30min), avtorice Sabine Đogić. Film je osebni video dnevnik s filmskega festivala, na katerega se je avtorica vrnila po petih letih.

Aktualno

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

sobota, 24. 02. 2024 / 15:00 / Mala dvorana

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo

Jernej Žmitek

sobota, 24. 02. 2024 / 16:30 / Dvorana

Novi peti del priljubljene serije o najslavnejšem slovenskem mačku in njegovih prijateljih.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sobota, 24. 02. 2024 / 17:45 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.