Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 14:14).
Sova, miška in izbljuvek

Sova, miška in izbljuvek

Film + delavnica

Film + delavnica: Sova, miška in izbljuvek
Po ogledu filma Sova in miška ob 15. uri v Kinodvoru bodo otroci v Prirodoslovnem muzeju Slovenije spoznavali različne sove, njihove prilagoditve na lov v temi in njihov način prehranjevanja. Izvedeli bodo, kaj je izbljuvek, zakaj nastane in kako lahko postane vir informacij za strokovnjake. Z motivi sov, mišk in drugih gozdnih živali bodo okrasili keramične skodelice, da jim bo jutranji čaj ali kakav še bolj teknil.
Cena delavnice je 5 EUR (nakup v PMS), cena vstopnice za film ob udeležbi na delavnici pa 3 EUR. Rezervacij ni, priporočamo predhodni nakup vstopnic. Dodatne informacije: kinobalon@kinodvor.org.

Naslov

Tekst.

Aktualno

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 18. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 18. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 18. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.