Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (odpre se čez 10:09).
Sova, miška in izbljuvek

Sova, miška in izbljuvek

Film + delavnica

Film + delavnica: Sova, miška in izbljuvek
Po ogledu filma Sova in miška ob 15. uri v Kinodvoru bodo otroci v Prirodoslovnem muzeju Slovenije spoznavali različne sove, njihove prilagoditve na lov v temi in njihov način prehranjevanja. Izvedeli bodo, kaj je izbljuvek, zakaj nastane in kako lahko postane vir informacij za strokovnjake. Z motivi sov, mišk in drugih gozdnih živali bodo okrasili keramične skodelice, da jim bo jutranji čaj ali kakav še bolj teknil.
Cena delavnice je 5 EUR (nakup v PMS), cena vstopnice za film ob udeležbi na delavnici pa 3 EUR. Rezervacij ni, priporočamo predhodni nakup vstopnic. Dodatne informacije: kinobalon@kinodvor.org.

Naslov

Tekst.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 31. 03. 2023 / 15:45 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Blizu Close

Lukas Dhont

petek, 31. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

petek, 31. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.