Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (odprto še 01:31, tel: 01 239 22 17).
Slovenski kratki film: perspektive

Slovenski kratki film: perspektive

Ob 19. uri bo programu kratkih filmov sledil še en pomemben del letošnjega festivala, okrogla miza “Slovenski kratki film: perspektive”.

Na njej bodo sodelovali režiser Miha Knific, odgovorni urednik kulturnih in umetniških programov Televizije Slovenija Andraž Poeschl in vodja trženja Slovenskega filmskega centra Jelka Stergel, pogovor pa bo moderiral Igor Prassel. K prisostvovanju in soudeležbi bodo seveda povabljeni tudi avtorji kratkih filmov ter občinstvo.

Aktualno

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 22. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

sreda, 22. 03. 2023 / 21:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

četrtek, 23. 03. 2023 / 15:25 / Dvorana

Odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame. Sedem oskarjev, tudi za najboljši film in režijo!