Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 04:57).
Slovenski kratki film: perspektive

Slovenski kratki film: perspektive

Ob 19. uri bo programu kratkih filmov sledil še en pomemben del letošnjega festivala, okrogla miza “Slovenski kratki film: perspektive”.

Na njej bodo sodelovali režiser Miha Knific, odgovorni urednik kulturnih in umetniških programov Televizije Slovenija Andraž Poeschl in vodja trženja Slovenskega filmskega centra Jelka Stergel, pogovor pa bo moderiral Igor Prassel. K prisostvovanju in soudeležbi bodo seveda povabljeni tudi avtorji kratkih filmov ter občinstvo.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.