Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 03:57).

Škratji strip

120 minut

Kinobalonov počitniški program: 27. 12., 12:00–14:00, Mala dvorana.

Udeležba na delavnici je brezplačna.
Število mest je omejeno. Prijave na kinobalon@kinodvor.org.

Preselili se bomo v čudežno deželo stripa. Vsak bo narisal in naslikal prizore, ki so se mu najbolj vtisnili v spomin. Izdelan stripovski trak bomo prilepili na škratovsko kapo, jo dopolnili z likovnimi elementi in reciklažnimi materiali ter jo tako spremenili v samosvojo čarobno pokrivalo, ki nam bo vlivalo moč in pogum takrat, ko ga bomo najbolj potrebovali. Delavnico vodi Dana Terzič (Kreativna šola/Atelje 2050).

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sreda, 01. 02. 2023 / 13:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sreda, 01. 02. 2023 / 15:45 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 01. 02. 2023 / 17:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.