Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 04:02).
Obisk pri krokarju Orhanu 9+

Obisk pri krokarju Orhanu 9+

Bi radi spoznali ljubljanskega krokarja Orhana? Vabljeni k ogledu filma Kauwboy ob 15. uri in na obisk v Zlatarno Zlato runo, kjer sta doma zlatar Christoph in krokar Orhan. Izvedeli bomo vse o tem, kako je imeti ptiča in kaj vse se nam lahko pri tem pripeti. Prijave in informacije na kinobalon@kinodvor.org.

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sreda, 01. 02. 2023 / 13:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sreda, 01. 02. 2023 / 15:45 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 01. 02. 2023 / 17:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.