Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (odpre se čez 01:08).
Bober Bor animira 7+

Bober Bor animira 7+

Mala dvorana, od 2. do 4. novembra od 9:00 do 13:00
Bober Bor animira 7+
V treh počitniških dneh bomo spoznali osnove animacije in izdelali animirani napovednik za 9. festival Bobri. Ustvarjali bomo skupaj z otroki iz Azilnega doma Vič in tako spoznavali tudi nove vrstnike. Mentorici: Andreja Goetz in Jelena Dragutinović (Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon).

Delavnica je brezplačna. Prijave na kinobalon@kinodvor.org. Prednost pri prijavi imajo člani Kluba Kinobalon.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 16:45 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Zavojček ljubezni A Little Love Package

Gastón Solnicki

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zavojček ljubezni potuje od Dunaja do Andaluzije preko slanih puščav, ovitih v skrivnostne sence, da bi nam ponudil edinstveno lekcijo iz radodarnosti. Film, ki ga vodijo ženske, v živahni razdrobljeni zgodbi združi profesionalne igralce in naturščike. Prefinjen, izviren in duhovit poklon avstrijski prestolnici, ki minuli blišč odkriva v vsakdanjih stvareh.

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 21:00 / Dvorana

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.