Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:45 (odprto še 3 minute, tel: 01 239 22 17).
Da so mladi pasivni? Totalni bulšit!

Da so mladi pasivni? Totalni bulšit!

Na skoraj povsem razprodani projekciji filma Ne bom več luzerka smo gostili režiserko Uršo Menart in Teo Jarc, predstavnico Sindikata Mladi plus, ter se iskreno in brez dlake na jeziku pogovarjali o današnji situaciji mladih v svetu dela.

V pogovoru, ki ga je vodila Kinotripovka Tina Jančič, je Urša Menart z nami delila, zakaj je posnela film, kako zelo je (oziroma ni) podobna svojih glavni filmski junakinji Špeli ter zakaj so po njenem mnenju šolske ocene povsem precenjene.

Tea Jarc nam je ob tem pojasnila, kaj vse moramo vedeti, ko vstopamo v svet dela in kako nam pri tem lahko pomaga Sindikat Mladi plus.

Povsem enotni pa sta si bili obe gostji, da ne drži, da so mladi pasivni.

Urša Menart je pri tem dodala: “To so trdili za vsako generacijo, čisto vsaka je poslušala, kako ni dovolj angažirana, potem pa, ko se je angažirala, kako nima pojma in naj gre rajši nazaj v šolo, namesto, da na primer protestira ob petkih za podnebno pravičnost … Saj ni mogoče zmagati, se mi pa zdi, da se v sodobni družbi marsikatera sila zelo potrudi, da bi bili ljudje in mladi pasivni, ker je to marsikomu v interesu

Dogodek je potekal v ponedeljek, 7. oktobra, v sodelovanju s Sindikatom Mladi plus ob svetovnem dnevu dostojnega dela.

Vabljeni k ogledu foto utrinkov in posnetka pogovora. Hvala obema gostjama, Sindikatu Mladi plus in vsem, ki ste bili z nami. Se vidimo na naslednjem Kinotripovem dogodku!

 

Fotografije

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.