Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odprto še 03:11, tel: 01 239 22 17).
Cinemini z vami ustvarjamo

Cinemini z vami ustvarjamo

Kdo so mentorice in mentorji v programih Cinemini v kinu, v vrtcu ali na šoli

Spoznajte mentorice in mentorje v programih Cinemini v kinu. Obiščejo pa vas tudi v vrtcu ali na šoli.

Sara Šabec
Film ima izredno moč, s katero vpliva na način videnja in razumevanja sveta. V gledalcu lahko vzbudi široko paleto čustev, empatije in identifikacije s filmskimi liki. Hkrati pa mu pomaga razumeti sebe, kulturno identiteto, zgodovino, razvijati abstraktno mišljenje in ustvarjalnost.
Cinemini srečanja so bila za otroke umetniški dogodek, posebna praksa doživljanja, v katero so bili vključeni s telesom in umom. Najbolj me je presenetilo njihovo navdušenje, ko so sami sebe gledali na platnu, po tem ko smo jih posneli ob prihodu v Kinodvor. Eden izmed otrok  je dejal: “Pa saj to je čisto pravi film in mi v njem izgledamo kot čisto pravi igralci.

Mateja Lukežič
Cinemini je zame potovanje skozi različne podobe, obdobja in svetove filmskega sveta, ki ga delim in hkrati spoznavam skozi oči otrok. Z novim, aktivnim pristopom gledanja filmov, ki vsebuje interakcijo vseh udeležencev, se mi vedno znova odpirajo nove možnosti in priložnosti do razumevanja in podajanja vsebine. Cinemini mi omogoča združevanje in raziskovanje različnih tehnik kot so stop animacija, sence in lutke, ki so otrokom, ne glede na starost, blizu in jih z navdušenjem sprejmejo.

 

Bojan Bajsič
Bojan je tisti čarovnik, ki omogoča da kino živi, da se slika zariše na platnu in da zvok pride do naših ušes. Ponavadi se skriva v projekcijski kabini, obkrožen z nenavadno živim svetom filmskih projektorjev, kolutov, filmskih trakov in diskov. A v dogovoru s šolo odpre svoja vrata tudi otrokom, ki so vedno znova navdušeni nad kinematografskimi čudesi.
Bojana boste srečali ob delavnicah, na katerih spoznavamo kino, na delavnicah risanja na filmskih trak, ob igranju s sencami in ustvarjanju na grafoskopu.

Barbara Kelbl
Cinemini je en tistih projektov, v katerih kino zaživi kot ogromno igrišče. Če želite z otroci pokukati v zakulisje filma, se igrati s kamero, zvokom in svetlobo, jo pocukajte za rokav. Na voljo pa je tudi pedagogom za posvet pri izboru filmov in zasnovi dodatnih dejavnosti: e-naslov.

Nazaj na delavnice Cinemini.

Delavnice Cinemini: igrivi filmski eksperimenti

Delavnice v kinu ali vrtcu/šoli, na katerih se igramo z zvokom, svetlobo in sencami, spoznavamo filmsko projekcijo in kino, animiramo objekte, rišemo na filmski trak, se snemamo, izvajamo trike in še in še.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.