Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (odpre se čez 13:58).
Čarobna semena in premiera Dunje in princese iz Alepa

Čarobna semena in premiera Dunje in princese iz Alepa

V soboto 6. aprila so na premieri sodelovali tudi otroci iz Sirije in Gaze.

Skupaj z zgodbami, glasbo in čarobnimi semeni črnike smo 𝗗𝘂𝗻𝗷𝗼 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗰𝗲𝘀𝗼 𝗶𝘇 𝗔𝗹𝗲𝗽𝗮 pospremili na veliko platno in se hkrati poslovili od letošnje edicije festivala Bobri.

Z nami so bili palestinski glasbenik Mahmoud Alkhatib, pesnik Mohamad Abdul Monaem in njegovi otroci Jad, Wasim in Majdal, ki prihajajo iz sirijskega Alepa. Z nami sta bila tudi Ibaa in Watan Alburai, ki prihajata iz Gaze. Predstavila jih je Maša Jazbec iz Pravljičnega studia Vodnikove domačije, ki je z njmi v preteklem mesecu vodila pripovedovalsko delavnico. Dogodek smo pripravili v sodelovanju s Slovensko filantropijo.

Obiskovalci so prejeli čarobna semena črnike in novo knjižico v zbirki Kinobalon, Dunja in princesa iz Alepa. Obe darili prejmete tudi na drugih projekcijah tega filma v Kinodvoru.

Vabljeni k ogledu fotografij, ki jih je posnel Matjaž Rušt

Fotografije

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.