Danes je blagajna odprta od 10:00 do 22:00 (odprto še 09:39, tel: 01 239 22 17).
Animateka: od slikofrca do mini filma

Animateka: od slikofrca do mini filma

Delavnica za otroke v času nedeljskega Zajtrka pri Kinodvoru.

Kinodvor. Kavarna., nedelja, 9. december, 11:00 – 13:00

za otroke od 8. do 12. leta

Zsuzsanna bo po predstavitvi kratkih filmov v tehniki stop animacije, ki so ji v navdih, mlade udeležence uvedla v osnove te tehnike. Vodila jih bo skozi proces animiranja od najpreprostejše oblike, kot je slikofrc, do izdelave mini filma z animacijo plastelina, pri tem pa bodo spremljali tudi postopek digitalnega sestavljanja njihovega filma in sodelovali pri oblikovanju zvoka.

Zsuzsanna Kreif je režiserka animiranih filmov iz Budimpešte. Leta 2014 je diplomirala na univerzi Moholy-Nagy. Za diplomski film Limbo Limbo Travel, ki ga je režirala skupaj z Borbálo Zétényi, je prejela vrsto nagrad. Leta 2013 je sodelovala v animacijskem laboratoriju Animation Sans Frontieres, kar ji pri delu služi kot izjemno navdihujoča mednarodna izkušnja. Po diplomi je začela sodelovati pri ustvarjanju televizijske serije Candide, dela pa tudi kot samostojna ilustratorka.

 

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na Kinobalon e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Aktualno

Posledice Posledice

Darko Štante

torek, 11. 12. 2018 / 15:00 / Dvorana

Pristna in čustveno nabita pripoved, ki pod surovo objestnostjo razkriva nežnosti in ranljivosti »problematičnih mulcev« v vzgojnih zavodih.

Zaton Napszállta

László Nemes

torek, 11. 12. 2018 / 17:00 / Dvorana

László Nemes nasledi z oskarjem nagrajeni prvenec Savlov sin z enigmatično zgodovinsko dramo o rojstvu 20. stoletja, a hkrati o civilizaciji na predvečer njenega zatona.

Cankar Cankar

Amir Muratović

torek, 11. 12. 2018 / 17:30 / Mala dvorana

Celovečerni dokumentarno-igrani odpira vprašanje, kako se je v dobrih stotih letih izoblikoval mit o največjem slovenskem pisatelju Ivanu Cankarju.