Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (odprto še 46 minut, tel: 01 239 22 17).

Srhljivo Kurîpî: Itsuwari no rinjin

Kiyoshi Kurosawa / Japonska / 2016 / 130 min / japonščina

Priredba nagrajenega detektivskega romana Yutake Maekawe, ki v skladu s pisateljevim slovesom mojstra suspenza postreže z obilo presenečenj in obratov.

režija Kiyoshi Kurosawa, scenarij Chihiro Ikeda, Kiyoshi Kurosawa, Yutaka Maekawa (roman), fotografija Akiko Ashizawa, glasba Yuri Habuka, montaža Koichi Takahashi, igrajo Hidetoshi Nishijima (Takakura), Yûko Takeuchi (Yasuko), Teruyuki Kagawa (Nishino), Haruna Kawaguchi (Saki), Masahiro Higashide (Nogami), Toru Baba, Ryôko Fujino, Misaki Saisho, Takashi Sasano, Masahiro Toda

festivali, nagrade Berlinale 2016, Hongkong 2016, Fantasia 2016 (najboljša režija), London 2016, New York 2016

IMDb

Inšpektor Takakura za las uide smrti, zato se odloči zapustiti policijo in se zaposli kot univerzitetni predavatelj kriminalne psihologije. Njegovo hrepenenje po razrešitvi motivov kriminalcev pa mu vendarle ne da miru, zato začne spet sodelovati z nekdanjim kolegom Nogamijem pri vnovičnem odprtju starega primera. Pred šestimi leti je namreč neka družina izginila v skrivnostnih okoliščinah, do danes pa niso odkrili nobenega trupla. Ko se Takakura potopi v stare dosjeje, se na drugi strani njegova žena seznanja z novimi sosedi. Nekega dne sosedova hčerka detektiva sooči s šokantno izjavo. Preteklost in sedanjost se naenkrat prepleteta, njuno razvozlavanje pa postane življenjsko nevarna naloga.

»Izjemno zabaven film Srhljivo blesti v svojem žanru, zaradi česar bo ta priredba romana eden mednarodno najuspešnejših japonskih filmov zadnjih let.«
(Jonathan Romney, Screen Daily)

Kiyoshi Kurosawa
Rojen leta 1955 v pokrajini Hjogo na Japonskem. Sprva je delal kot asistent režije, leta 1983 pa je posnel svoj prvenec Kandagawa inran sensô. Leta 2001 je s filmom Utrip groze osvojil nagrado kritikov FIPRESCI na festivalu v Cannesu, kjer je pozneje za film Tokijska sonata prejel še nagrado žirije, za film Kishibe no tabi pa nagrado za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sobota, 04. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

nedelja, 05. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 05. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.