Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 03:44, tel: 01 239 22 17).
15. festival dokumentarnega filma

Pet razbitih kamer 5 Broken Cameras

Emad Burnat, Guy Davidi / Palestina, Izrael, Francija / 2011 / 94 min

Emad Burnat le leta 2005, ko se mu je rodil četrti otrok, kupil digitalno kamero. Kmalu je postala uporabna za povsem drugačno vrsto aktivizma; okrog njegove vasice Bil'in je Izrael pričel agresivno poseljevati judovsko prebivalstvo ter graditi ilegalne naselbine, Palestince pa zapirati in omejevati z visoko ograjo. Prebivalci Bil'ina so se odločili za mirno obliko protesta proti izraelski represiji, do česar izraelska vojska ni imela nobenega razumevanja; njena posredovanja so nemalokrat eskalirala v nasilno obračunavanje z vaščani. Emat je dogodke vseskozi pridno dokumentiral, čeprav so mu agresorji v petih letih dokumentiranja razbili pet kamer. Vsaka kamera je prispevala delček zgodbe…

Emad Burnat le leta 2005, ko se mu je rodil četrti otrok, kupil digitalno kamero. Kmalu je postala uporabna za povsem drugačno vrsto aktivizma; okrog njegove vasice Bil’in je Izrael pričel agresivno poseljevati judovsko prebivalstvo ter graditi ilegalne naselbine, Palestince pa zapirati in omejevati z visoko ograjo. Prebivalci Bil’ina so se odločili za mirno obliko protesta proti izraelski represiji, do česar izraelska vojska ni imela nobenega razumevanja; njena posredovanja so nemalokrat eskalirala v nasilno obračunavanje z vaščani. Emat je dogodke vseskozi pridno dokumentiral, čeprav so mu agresorji v petih letih dokumentiranja razbili pet kamer. Vsaka kamera je prispevala delček zgodbe…

Guy Davidi – filmografija (izbor)
A Gift From Heaven (2009, kratki); Keywords (2010; kratki); Zramim Ktu’im (2010); Women Defying Barriers (2010, kratki)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

torek, 30. 04. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

torek, 30. 04. 2024 / 17:50 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 30. 04. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.