Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (za danes zaprto).

DEF 2009: Študentski filmi 2. DEF 2009: Študentski filmi 2.

74 min

It is a company here (Kjer je družba)
Katja Colja, Darja Kranjc, Slovenija, 2008, 8 min.
Location: Nova Gorica (Slovenija)

Popoldan v društvu upokojencev Nova Gorica.

Generation Rain
Niloufar Shahisavandi, Germany, 2009, 22 min.
Location: Berlin (Germany), Kabul (Afghanistan)

Afganistan – o naši podobi te dežele odločajo vojne slike v novicah, a kakšno je kulturno življenje v Afganistanu? Gledališko plesni projekt “Vrni pošilja- telju” iz Berlina je bil povabljen na državni gledališki festival v Kabulu 2007. Film spremlja pet plesalk / igralk na njihovi poti v neznano. Ženske občutijo v Aganistanu strah, jezo in tudi veliko veselje. Gledališki festival jim nudi edinstveno priložnost, da se srečajo z domačinkami. Zahvaljujoč iranskemu poreklu plesalk in razumevanju iranskega jezika, žene lahko spoznavajo sanje in upe afganistanskih deklet. V svojem vsakodnevnem življenju se afganske ženske borijo proti burki, proti zatiranju in za mir. Same se imenujejo “ge- neracija dežja”, generacija, ki se žrtvuje za izgradnjo njihove ljubljene dežele Afganistan. Generacija dežja so dekleta, odločena, da bodo igrala v gledališču in spreminjala svojo družbo.

Where to? (Kam?)
Max Kerkoff, Germany, 2008, 44 min.
Location: Berlin (Germany)

Bežen pogled v življenja najstnikov brez iluzij v četri Märkisch, v soseščini berlinskega predmestja: poletni dnevi se sučejo okoli piva, hitre hrane in Plejstejšnov. Ko ne postopajo po lokalnih marketih, zapravljajo čas v Kevinovi dnevni sobi, medtem ko so starši odšli na počitnice. Vedno je zraven alkohol in često policija ali krajevno redarstvo. Prepiri s sosedi, problemi s krimina- lom, nasiljem in graiti so pogoste teme, čeprav številni med njimi, za razliko od Kevina, niso bili aretirani. Težko je z denarjem, težko zapustijo četrt, ki se zdi kot središče njihovega obstoja. Njihova perspektiva je meglena. Kaj ima bodočnost za njih v svoji izložbi?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

nedelja, 05. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 05. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 05. 05. 2024 / 14:00 / Dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.