Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 15 minut, tel: 01 239 22 17).

Oddaljeni glasovi, tihožitja Distant Voices, Still Lives

Terence Davies / Velika Britanija / 1988 / 85 min / angleščina

Impresionistični avtobiografski portret delavskega razreda v Liverpoolu štiridesetih in petdesetih let je eden od vrhuncev v zgodovini britanske kinematografije.

Poroka starejše hčerke in krst prvorojenca njene mlajše sestre družino zbereta in oživijo slike iz mladosti. Prvi zmenki in plesi s priljubljenimi popevkami, a tudi vojna in nasilna preteklost, ki je zaznamovala odnose v družini požrtvovalne matere in trdosrčnega moškega, o katerem vemo le to, da je nekoč dobro plesal in pogosto uporabljal svoje pesti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

torek, 30. 04. 2024 / 20:30 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

sreda, 01. 05. 2024 / 15:30 / Dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

sreda, 01. 05. 2024 / 16:45 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.