Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 05:22, tel: 01 239 22 17).

Misli dobro in modro Misli dobro in modro

Dušan Moravec / Slovenija / 2010 / 25 min / slovenščina / 6+

režija: Dušan Moravec, scenarij in glasba: Matjaž Pikalo, fotografija: Grega Kitek, produkcija: VPK in AV sklad ministrstva za kulturo RS

Predstavljamo novi slovenski kratki glasbeno-dokumentarni film za otroke.
Scenarij za film je nastal na podlagi istoimenske slikanice Matjaža Pikala. Film kaže, kako pesem, prevedena v različne jezike, deluje v praksi. Pred filmom bo Matjaž Pikalo prebral in zaigral nekaj pesmi za otroke. Vstop prost!

o slikanici so povedali
»Ni šans, da nas pisana knjižica ne bi spravila v dobro voljo! Kajti uči nas najpomembnejšega v življenju – sprejemanja. Sprejemanja samega sebe, drugih ljudi in sveta prav takšnih, kot smo. Ker smo vsi v redu. Različni kot vreme, a vsako vreme je dobro:
Dobro je, če sije sonce,/ dobro je, če pada dež. Pa tudi: Dobro je, če si v oblakih/ dobro je,/ če si na tleh. Enako dobro je, če bije dan/ dobro je,/ če odzvanja noč. Zaupanje pravzaprav pomeni nenehno sprejemanje, da je vse dobro in prav.
Matjaž in Ana nam to sporočata na način, ki udari direktno v srce. Knjigica je spisana v slovenščini, a hkrati še v angleščini, španščini in kitajščini! Da se zavemo, kako je svet velik in širok, PA da na lastne oči vidimo kitajske črke in Kitajca v sebi, saj smo vsi prepleteni, vsi na tem božjem svetu bratje in sestre. Slikanica Misli dobro in modro je najkrajši in najbolj ljubek “priročnik” za srečno življenje, ki ga je vredno podariti samemu sebi in vsem, ki jih imate radi«.
Manca Košir, Kolumne

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 03. 05. 2024 / 15:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

petek, 03. 05. 2024 / 17:50 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

petek, 03. 05. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.