Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 5 ur, tel: 01 239 22 17).
Lady Bird predpremierno v Kinodvoru

Lady Bird predpremierno v Kinodvoru

Samosvoja, trmasta in nadvse očarljiva Lady Bird na sporedu med 8. in 14. februarjem, Kinotripov termin pa v petek, 9. februarja ob 17.00.

Greta Gerwig (Francis Ha, Maggie ima načrt) je v svoj režijski prvenec ujela vrtiljak različnih čustev osamosvajanja in križe ter težave z mamami. S temi je namreč pogosto tako, da se lahko odnos z njimi iz popolne harmonije v hipu vname v goreč prepir. S svojim teženjem te lahko spravijo do skrajne točke … ko se le še vržeš iz drvečega avta. Natanko to občuti Christine oziroma Lady Bird (Saoirse Ronan), kot poimenuje samo sebe.

Tu so še zapleti s prijatelji in prve ljubezni – najprej Danny in nato Kyle (Timothée Chalamet) ter izbira fakultete. Lady Bird je odločena: iz dolgočasnega domačega Sacramenta bo pred vsemi pobegnila na študij v eno izmed kulturnih prestolnic Vzhodne obale. Za vsako ceno, kljub nasprotovanju svoje mame! A kaj če »ljubo doma, kdor ga ima« zares velja?

Film Lady Bird je že prejel zlati globus za najboljši film in glavno igralko v kategoriji muzikal ali komedija, poteguje pa se tudi za oskarja v kar petih kategorijah.

 

 

 

Lady Bird Lady Bird

Greta Gerwig

Samostojni režijski prvenec igralke Grete Gerwig (Frances Ha, Maggie ima načrt) prinaša očarljivo oseben pogled na turbulenten odnos med materjo in najstniško hčerko, na pritiske odraščanja in resnični pomen tistega, čemur pravimo dom.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Odiseja L'odyssée

Jérôme Salle

sreda, 23. 05. 2018 / 15:00 / Dvorana

Epska oda znanstveni radovednosti in filmski dokumentaristiki prekrižari oceane in polovico stoletja v življenju slovitega raziskovalca in filmarja podvodnih svetov, Jacquesa Cousteauja.

LBJ LBJ

Rob Reiner

sreda, 23. 05. 2018 / 18:15 / Dvorana

Woody Harrelson v svoji večplastni upodobitvi kontroverznega ameriškega predsednika Lyndona Johnsona razkrije tako njegove izjemne pogajalske spretnosti kot osebne negotovosti. Film Roba Reinerja osvetljuje politikovo kariero v zgodnjih šestdesetih ter njegove pogosto spregledane dosežke, predvsem zgodovinski zakon o državljanskih pravicah.

Družinska zadeva Mia oikogeneiaki ypothesi

Angeliki Aristomenopoulou

sreda, 23. 05. 2018 / 19:30 / Mala dvorana

Intimen portret grške glasbene družine, ki jo povezuje ljubezen do glasbe.