Film ob jezeru
Film ob jezeru 2015
Letni kino, Bled

POZOR, POZOR: spremenjen datum in lokacija: od 20. do 22. avgusta 2015, pred Festivalno dvorano!
Organizirata Kinodvor in KUD E-nota.

Spored Filma ob jezeru 2015
Četrtek, 20. avgusta: Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti (Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), Alejandro González Iñárritu, ZDA, 2014, 119’)
Petek, 21. avgusta: G. Turner (Mr. Turner, Mike Leigh, VB, 2014, 150’)
Sobota, 22. avgusta: Jauja: Raj na zemlji (Jauja, Lisandro Alonso, Argentina, 2014, 108’)

Vse predstave se pričnejo ob 21. uri!


Informacije

Cena vstopnice: 5,00 EUR. Vstopnice za vse predstave je mogoče kupiti uro pred začetkom predstave pri blagajni na prizorišču. V primeru dežja je projekcija filma ob 21. uri v Festivalni dvorani Bled.

Kontakt

KUD E-nota
T: + 386 31 657 852

Pokrovitelj:

Senčila Bled
Medijski partner:


Partnerji:
MayerEuropa Cinemas
Sofinancerja:

Ustanoviteljica javnega zavoda:


Distribucija:


V SPOMIN NIKI BOHINC

Niko smo spoznali kot filmu predano študentko novinarstva in sociologije kulture, ki je v Ljubljano prišla opremljena s pregovorno blejsko trmo in odločnostjo. O slovenskem in svetovnem filmu je sprva pisala na kulturnih straneh Dnevnika; pogosto neizprosno, vselej pa s prepričanjem, da si zaslužimo in zmoremo dobro kinematografijo. Kot urednica Ekrana je reviji s polstoletno tradicijo vdahnila svežino in vitalnost, obenem pa – tudi kot slovenska predsednica mednarodnega združenja filmskih kritikov Fipresci – odločno širila njena mednarodna obzorja. Sodelovala je pri festivalu Kino Otok, ljubljanskem LIFFu, lizbonskem IndieLisboa, manilskem .MOV, v komisiji za avdiovizualne medije pri Ministrstvu za kulturo in še drugje. Ko se ji je ponudila priložnost, da se zaposli pri skladu SEA Images, kjer je skrbela za filmsko izmenjavo med Azijo in Evropo, se je februarja 2009 s polnim kovčkom DVD-jev slovenskih filmov odpravila v Manilo, novemu izzivu, ljubezni in življenju naproti.

Nika je že leta 2006 sodelovala pri pobudi, da se na domačem Bledu, ki že vrsto let pogreša pravi kino, razpne filmsko platno pod zvezdami. S Filmom ob jezeru želimo Nikini prijatelji in sodelavci ohranjati njeno predanost, strast in duha v živem spominu.


Film ob jezeru 2014
Film ob jezeru 2013
Film ob jezeru 2012
Film ob jezeru 2011