Film ob jezeru
Letni kino v Zdraviliškem parku Bled.
Od 21. do 23. avgusta 2014
Organizirata Kinodvor in KUD E-nota.

Spored Filma ob jezeru 2014

21. avgusta: Odprtje Leto kina. Ob stoletnici prvega nastopa najbolj priljubljenega in ikoničnega lika s filmskih platen: Chaplinovega Potepuha! Cirkus (The Circus, Charles Chaplin, ZDA, 1928, 72')
22. avgusta: Razredni sovražnik (Class Enemy, Rok Biček, Slovenija, 2013, 112')
23. avgusta: Grand Budapest hotel (The Grand Budapest Hotel, Wes Anderson, Velika Britanija / Nemčija, 2014, 100')

Vse predstave se pričnejo ob 21. uri!


Filmi so na sporedu v izvornem jeziku in imajo slovenske podnapise, razen filma Razredni sovražnik, ki ima angleške podnapise.

Vstopnice za vse predstave je možno kupiti uro pred začetkom predstave pri blagajni na prizorišču. Cena vstopnice je 5 €.

POMEMBNO OBVESTILO: zaradi napovedanega slabega vremena in nizkih temperatur bodo vse projekcije Filma ob jezeru v Festivalni dvorani ob 21. uri!


Pokrovitelj:

Senčila Bled
Medijski partner:


Partnerji:
Mayer
Sofinancerja:

Ustanoviteljica javnega zavoda:


Distribucija:
V SPOMIN NIKI BOHINC

Niko smo spoznali kot filmu predano študentko novinarstva in sociologije kulture, ki je v Ljubljano prišla opremljena s pregovorno blejsko trmo in odločnostjo. O slovenskem in svetovnem filmu je sprva pisala na kulturnih straneh Dnevnika; pogosto neizprosno, vselej pa s prepričanjem, da si zaslužimo in zmoremo dobro kinematografijo. Kot urednica Ekrana je reviji s polstoletno tradicijo vdahnila svežino in vitalnost, obenem pa – tudi kot slovenska predsednica mednarodnega združenja filmskih kritikov Fipresci – odločno širila njena mednarodna obzorja. Sodelovala je pri festivalu Kino Otok, ljubljanskem LIFFu, lizbonskem IndieLisboa, manilskem .MOV, v komisiji za avdiovizualne medije pri Ministrstvu za kulturo in še drugje. Ko se ji je ponudila priložnost, da se zaposli pri skladu SEA Images, kjer je skrbela za filmsko izmenjavo med Azijo in Evropo, se je februarja 2009 s polnim kovčkom DVD-jev slovenskih filmov odpravila v Manilo, novemu izzivu, ljubezni in življenju naproti.

Nika je že leta 2006 sodelovala pri pobudi, da se na domačem Bledu, ki že vrsto let pogreša pravi kino, razpne filmsko platno pod zvezdami. S Filmom ob jezeru želimo Nikini prijatelji in sodelavci ohranjati njeno predanost, strast in duha v živem spominu.


Film ob jezeru 2013
Film ob jezeru 2012
Film ob jezeru 2011