Film na ulici
Dvodnevni dogodek za mlade, na katerem film, glasba, urbani športi in ustvarjalne delavnice zavzamejo šolsko igrišče v Zalogu. Film na ulici poteka zadnje dni avgusta ali prve dni septembra v okviru Kinodvorovega filmskega programa za mlade Kinotrip, v sodelovanju z Javnim zavodom Mladi zmaji. 

Film na ulici 2017
1. in 2. september

Zaradi dežja je dogajanje v petek in soboto prestavljeno pred in v Center Zalog. 


PROGRAM:

Petek, 1. september 

17:00 »Nemitežit« – z muz'ko
Prizorišče dogajanja bodo zavzeli mladi glasbeni ustvarjalci. Na odru bodo nastopili Lara in Hana, Pyroxene, The Mint in DJ Ayit. Na ogled bo tudi fotografska razstava Ne mi težit z mu'zko – mladi žuramo z Ljubljano avtorja Črta Piksija. V »chill out« kotičku bodo na voljo poslikava s kano in osvežujoči koktejli.   

20:30 Kratki mladinski filmi festivala Videomanija:
Odplaknjena (Melanie Jozić, 2015)
Izgubljen (Smail Zagrljača, 2016)
Beri mi z ustnic (Helene Ponudič, 2017)
Veni – Vidi – Vici (Skupinsko delo, 2016)


ob 21:00 Film Gospodična Nemitežit
Jamais contente,
Emilie Deleuze, Francija, 2016

Itak, da ti vsi težijo, ko si star trinajst let. Vsi vedno nekaj hočejo in nihče te nikoli ne razume. Aurore to na lastni koži izkusi čisto vsak dan. Starša bi rada, da ima dobre ocene. Učitelj jo sili v branje brezveznih knjig. Za povrh vsega pa jo želi njen bend za prvi koncert obleči v kičasto belo obleko. In ker tega noče, je menda nemogoča. Pa ni res – rada bi le bila to, kar v resnici je. Bo trmasto vztrajala pri svojem ali vseeno vsaj malce popustila?


!! Brez skrbi. Domov prideš z busom. !!

V petek, 1. 9., bo mlade v Zalog zapeljal poseben avtobus LPP-ja. Ustavil se bo na avtobusnih postajah v Črnučah, za Bežigradom in v Šiški pri mladinskih centrih Mladih zmajev ter v centru mesta pri Kinodvoru nasproti glavne železniške postaje. Po koncu dogajanja bo avtobus mlade peljal tudi nazaj.
Predviden odhod avtobusa iz Črnuč proti Zalogu je ob 16. uri, iz Zaloga pa bo zvečer odrinil ob 23. uri.
Več podrobnosti o brezplačni vožnji z avtobusom - tukaj in na spletni strani Mladih zmajev

 

Sobota, 2. september

17:00 Mali impro maraton
Po igrišču se bo razlegal smeh in vsepovsod se bo širila dobra volja. Zato bo z improviziranimi skeči poskrbela ŠILA – Šolska impro liga. 
 
20:30 Kratki mladinski filmi festivala Videomanija:
Brd Run (Skupinsko delo, 2015)
Alter (Tilen Berglez, 2014)
Bear Hunt (Denis Salihović Mežnarec, 2017)
Greš z mano v kino? (Luka Nunar, 2016)


ob 21:00 Film Novi mulc
Le nouveau, Rudi Rosenberg, Francija, 2015

Benoît je nov v razredu. Na različne načine skuša najti prijatelje, pa mu ne gre najbolje od rok. V upanju, da si med sošolci pridobi vsaj nekaj priljubljenosti in morda celo osvoji lepo sošolko Johanno, doma organizira »najbolj noro zabavo«. Johanna na zabavo ne pride, pride pa nekaj čudaških sošolcev. Pred njimi je nepozaben večer, poln odštekanih for, kar je šele začetek novih prijateljstev. 


--------------------------------------------

Partnerji in podporniki

 Dvodnevni dogodek Film na ulici organizirata Kinodvor in Četrtni mladinski center Zalog Javnega zavoda Mladi zmaji – Centra za kakovostno preživljanje prostega časa mladih (ustanoviteljica obeh je Mestna občina Ljubljana).


Projekt podpirata Slovenski filmski center – javna agencija Republike Slovenije in Urad RS za mladino.Pri projektu sodelujejo tudi Četrtna skupnost Polje, Demiurg, DPG, Festival mladinske filmske ustvarjalnosti Videomanija, Ljubljanski potniški promet, Javni zavod Ljubljanski grad, Osnovna šola Zalog, Pixi Work, Spar Slovenija, ŠILA - Šolska impro liga in Društvo Impro. 

--------------------------------------------


Film na ulici 2016
Film na ulici 2015