Danes je blagajna odprta od 13:30 do 21:00 (odpre se čez 06:42).
Tehniški dan v bolnišnični šoli

Tehniški dan v bolnišnični šoli

Zadnji teden marca smo v sodelovanju z različnimi partnerji obarvali šolski tehniški dan s pisanimi filmskimi vsebinami.

Med 27. in 31. marcem je v bolnišničnih oddelkih Osnovne šole Ledina v ljubljanski Pediatrični kliniki potekal tehniški dan. Na ta dan so si otroci in mladi lahko ogledali štiri izbrane kratke filme, ob njih ustvarjali in spoznavali, kako nastane animirani film. Ob filmu Kapljice (Karsten Kjærulf-Hoop, Sarah Jungen, 2017) so s pomočjo soli in vodenih barv ustvarjali kapljice in z njimi okrasili okna bolnišničnih sob. Ob filmu Spacapufi: Žiže (Jaka Ivanc, 2021) so iz papirja izdelovali pisana drevesa z volnenimi žižami. Film Sami v dvigalu (Anastasia Papadopoulou, 2020) jih je popeljal v izdelavo enostavne kratke animacije s pomočjo telefona. Ob duhovitem filmu Osnove umetnosti (David Payne, 2020) pa so izdelovali kolaž.

Vsi filmi z video navodili za ustvarjanje so še vedno dostopni na platformi Film v bolnici. Brezplačno kodo za njeno uporabo lahko dobijo vsi otroci in mladi, ki se zdravijo v kateri koli bolnišnici v Sloveniji. Za kodo povprašajte v bolnišničnem vrtcu ali osnovni šoli ali nam pišite na ziva.jurancic@kinodvor.org.

Pri tehniškem dnevu so sodelovali: učiteljice in učitelji OŠ Ledina, Mateja Lukežič in Tina Lagler ter Blaž Miklič (OSM film).

Fotografije: arhiv OŠ Ledina

Fotografije

Film v bolnici

Mednarodna spletna platforma, ki prinaša filmski svet otrokom in mladim v bolnicah.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.