Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 06:21).
Plastično fantastično

Plastično fantastično

Ustvarjalna filmska delavnica ob programu Zeleni Slon

Plastični zamaški, glavniki, gumbi in plastične vrečke ter druga odpadni predmeti ne sodijo zgolj v smeti, ampak lahko nastopajo tudi v filmu. Učenci jih bodo oživeli v tehniki stop animacije, pri čemer bodo za vsak premik s pomočjo fotoaparata in računalnika ustvarili po eno sliko za film.

Potek delavnice
Po ogledu kratkih animiranih filmov Zeleni Slon učence v razredu obišče mentor Društva Slon. Z mentorjem podelijo vtise o filmih, ki so si jih ogledali in spregovorijo o različnih tehnikah animiranja in uporabljenih materialih v filmih.

V drugem delu delavnice bodo učenci ustvarili kratek animirani film s predhodno zbranimi in očiščenimi odpadnimi materiali. Z mentorjevo pomočjo zasnujejo idejo za film in smiselno sortirajo predmete (po barvi, oblikah..), ki bodo oživeli na podlagi za animiranje. Učenci lahko iz materialov ustvarijo abstraktne like in kratko zgodbo ali pa se po navdihu filma Orgiastično hiperplastično prepustijo pisanemu plesu plastike in eksperimentiranju. Otroci se poleg zakonitosti animacije med delavnico učijo tudi skupinskega dela, usklajevanja idej in sodelovanja.

Navodila za zbiranje:
– pokrovčki od soka, vode
– palčke od sladoleda
– odrabljene barvice, voščenke, flomastri
– ostali manjši plastični odpadki npr. od polomljenih igrač

Odpadke operite in posušite ter shranite za delavnico.


Delavnica animiranega filma je namenjena učencem 1. do 9. razreda in dijakom. Izvaja se po ogledov filmov v razredu. Vodijo jo mentorji Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon.
Cena na udeleženca znaša 8 € (2 šolski uri, 2 mentorja na razred).


 

Fotografije

Plastično fantastično
Plastično fantastično

Zeleni Slon 7+ Zeleni Slon

Program likovno raznovrstnih kratkih animiranih filmov, ki upodabljajo različne vidike trajnostnega razvoja in ohranjanja planeta. Slogovno in vsebinsko avtorsko izraziti filmi se teme lotijo tudi na humoren in igriv način.

Zeleni Slon 11+ Zeleni Slon

Program kratkih animiranih filmov, ki upodabljajo različne vidike trajnostnega razvoja in ohranjanja planeta. Avtorsko izraziti ter slogovno in vsebinsko raznoliki filmi se tem lotevajo na izviren, humoren in igriv način.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.