Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:45 (odprto še 40 minut, tel: 01 239 22 17).

petek, 31. 03. 2023

Kinotripova projekcija: Mona Lisa in krvava luna

Kinotrip in Kurja polt v soju krvave lune vabita na bizaren fantazijski triler in srčno sci-fi komedijo – vse v enem filmu. V petek, 21. aprila ob 17.30. Vstopnice so že v prodaji!

petek, 31. 03. 2023

Iščemo najemnika Kavarne

V Kinodvoru iščemo najemnika za našo Kavarno, ki je odprta vse dni v letu, od aprila do novembra pa se razširi tudi na letni vrt pred kinom. Prijave pričakujemo do 20. aprila.

sreda, 29. 03. 2023

Festival žanrskega filma Kurja polt od 17. do 23. aprila 2023

Kultne klasike in sodobni žanrski biseri ponovno v Kinodvoru in Slovenski kinoteki. Mednarodna Konferenca kultnega filma, pogovori z gostujočimi avtorji, delavnici fanzina in filmske kritike. Vstopnice že v prodaji!

sreda, 29. 03. 2023

Kiti, varuhi planeta in svetovni dan Zemlje

Kinodvor in izbrani kinematografi Art kino mreže Slovenije bodo na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, predvajali novi dokumentarni film Kiti, varuhi planeta.

torek, 28. 03. 2023

Odpotuj na Beneški filmski festival s projektom 27 Times Cinema 2023

Si star_a med 18 in 25 let ter obožuješ filme? Ti gre od rok pisanje in sporazumevanje v angleščini? Bi se rad_a povezala z mladimi filmofili s cele Europe? Potem je projekt 27 Times Cinema prav zate. PODALJŠAN ROK PRIJAVE DO 5. APRILA.

Kajenje povzroča kašelj: film in razstava kot uvertura v festival Kurja polt

Na preddogodku festivala Kurja polt, smo premierno predstavili film Kajenje povzroča kašelj francoskega absurdista Quentina Dupieuxa, sledilo je odprtje razstave fotografij ob desetletnici festivala. Pred projekcijo je gledalce v dvorani pozdravil tudi Nao, robot iz inštituta “Jožef Stefan”. Film si je moč ogledati na rednem programu Kinodvora. Na spletnem Kinodvoru pa si lahko ogledate Dupieuxova prejšnja filma, Mandibule in Neverjetno, a resnično.

Aprilska brezplačna projekcija za člane Kluba Kinodvor: Kako rešiti planet

Za člane Kluba Kinodvor prost vstop na projekcijo filma Kako rešiti planet, ki bo 16. aprila ob 19. uri. Brezplačne vstopnice so že na voljo za prevzem pri blagajni Kinodvora.

četrtek, 23. 03. 2023

Kinobalon na spletnem Kinodvoru

Skrbno izbrani filmi na spletnem Kinodvoru za tiste, ki si raje filme ogledate doma.

četrtek, 23. 03. 2023

Bobrov dnevnik

Letos so k pisanju Bobrovega dnevnika na pomoč priskočili otroci. Skupaj z Bobrom Borom in Bobrovko Brino so razmišljali o vprašanjih: kdo sem jaz, kdo si ti, kdo smo mi vsi skupaj. Poiščite svoj brezplačni izvod na prizoriščih festivala!

Pogovor z režiserko na premieri filma Črta

Na otvoritvi Festivala frankofonskega filma smo se po premierni projekciji filma Črta prek Zooma pogovarjali z režiserko Ursulo Meier. Pogovor je vodila Varja Močnik. Pred začetkom filma je gledalce v dvorani nagovorila gospa Gabriele Schreier, veleposlanica Švice v Sloveniji.