Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (odprto še 02:32, tel: 01 239 22 17).
Never Weaken

Never Weaken

Fant je zaljubljen v dekle iz sosednje pisarne. Ko se zdi, da bo službo v osteopatski kliniki izgubila, se s pomočjo prijatelja akrobata odpravi na lov za novimi pacienti. Zadnji kratki film Harolda Lloyda je ena od njegovih slovitih “napetih” komedij, kjer naš junak v nekem trenutku binglja z visoke zgradbe.

Filmske tehnike, ki so jih Lloyd in njegova ekipa izpopolnili na snemanju Never Weaken, so bile ključ do uspeha celovečerca Rešitev v zadnjem trenutku!, ki Lloyda že dve leti kasneje izstreli med zvezde nemega filma. Rešitev v zadnjem trenutku! smo leta 2016 predvajali v Letnem Kinodvoru na Kongresnem trgu.

Projekcijo v Letnem Kinodvoru na Kongresnem trgu je na klavirju spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.

 

Letni kino an Kongresnem trgu, 2016
Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2016

 

 

 

 

Rešitev v zadnjem trenutku Safety Last!

Fred Newmeyer, Sam Taylor

Brezčasna klasika iz zlate dobe nemega filma, ki je izstrelila med zvezde nepozabnega Harolda Lloyda, se ponaša z enim najbolj ikoničnih filmskih prizorov vseh časov, v katerem “tretji genij” neme komedije na vrtoglavem vrhu nebotičnika binglja z urinega kazalca.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.