Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 09:47, tel: 01 239 22 17 ).
Mladi filmoljubi vabljeni k prijavam v 5. Kinotripov filmski klub

Mladi filmoljubi vabljeni k prijavam v 5. Kinotripov filmski klub

Te zanima film? Obožuješ kino? So ti super pogovori o različnih filmskih svetovih? Te zanima, kakšna je priprava čisto pravega mednarodnega filmskega festivala? Če šteješ med 15 in 18 let, potem iščemo prav tebe za 5. Kinotripov filmski klub. Prijave zbiramo do 21. junija!

Kaj bomo počeli na filmskem klubu?

Gledali filme, o njih razpravljali in jih izbirali za program 5. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade, ki se bo odvil med 15. in 17. oktobrom 2020. Poleg filmskega programa bomo skupaj zasnovali tudi drugo spremljevalno dogajanje, uvode in pogovore z domačimi in tujimi filmskimi gost, zabavo. Na filmskem klubu ne bomo snemali filmov.

Kdaj in kje se bo odvijal filmski klub?

Predvidoma od 6. do 17. julija, vsak dan med 10. in 15. uro v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana). Klubsko druženje bo trajalo vse do festivala, tudi v septembru in oktobru. Razpored preostalih srečanj bomo dorekli na klubu.

Kdo se lahko prijavi?

Mladi med 15. in 18. letom, ki imajo radi film in kino. Za udeležbo ne potrebuješ nobenega predznanja, imeti moraš le čas v juliju in na jesen ter veliko zanimanja za sodelovanje. Skupino mladih članov bomo za filmski klub v Kinodvoru izbrali po lastni presoji, tako da bo skupina čim bolj raznolika.

Do kdaj in kako se lahko prijavim? 

Prijavnico, ki jo najdeš na povezavi – tukaj, izpolnjeno vrni na e-naslov: anja.banko@kinodvor.org do nedelje, 21. junija 2020. V sredo, 24. junija, bomo vse prijavljene obvestili, ali so bili izbrani za filmski klub.

Za vse dodatne informacije smo ti z veseljem na voljo na telefonski številki 030 324 063 ali preko e-pošte: anja.banko@kinodvor.org.

Se vidimo v kinu!


Prijavnica >>

Več o Kinotripovem filmskem klubu >>

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Popotovanje cesarskega pingvina 2 L'empereur

Luc Jacquet

četrtek, 02. 07. 2020 / 10:00 / Dvorana

Na Antarktiki posnet film Luca Jaqueta, ki je za istoimenski prvi del filma prejel oskarja za najboljši dokumentarec. 

Hči Camorre Hči Camorre

Siniša Gačić

četrtek, 02. 07. 2020 / 16:00 / Dvorana

Slovensko-italijanski dokumentarec o zloglasni članici neapeljske mafije Cristini Pinto, znani tudi pod vzdevkom Nikita, ki se po prihodu iz zapora sooča z izzivi vsakdanjega življenja.

Posebni Hors normes

Olivier Nakache, Éric Toledano

četrtek, 02. 07. 2020 / 18:30 / Dvorana

Bruno in Malik že dvajset let živita v čisto posebnem svetu. Prvi vodi organizacijo, ki skrbi za avtistične otroke in mladostnike, drugi pa mlade iz revnih četrti usposablja za spremljevalce »posebej težavnih« posameznikov. Film, ki se težke teme loteva s toplino in humorjem, sta po resničnih dogodkih posnela Éric Toledano in Olivier Nakache, režiserja uspešnice Prijatelja (Intouchables, 2011).