Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:00 (odprto še 30 minut, tel: 01 239 22 17).
Kinotripovih top 5: filmi in dogodki v letu 2017

Kinotripovih top 5: filmi in dogodki v letu 2017

Kinotripovo 2017 je bilo polno nepozabnih filmskih potovanj! Z dobrimi filmi in zanimivimi gosti.

Top 5 filmov po izboru ekipe 2. Kinotripa:

Rdeča želva (La Tortue rouge, 2016, Michaël Dudok de Wit)
Lepota navkljub bolečini, je eden izmed pogledov na ta film, ki gledalca boža s podobami. Vse dokler tudi on ne verjame, da živi na samotnem otoku, kjer stvari niso vedno to, za kar se izdajajo.

Kvadrat (The Square, 2017, Ruben Östlund)
Odlična satira današnje družbe, ki nas s vprašanji o pomenu umetnosti, zagrabi in ugrabi.

Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name, 2017, Luca Guadagino)
Iskreno zaljubljen film, ki vsebuje ravno prav otroške nedolžnosti, da se ne sprašuje o izvoru ali pomenu svojih čustev. Liki si dopuščajo spogledovanje – drug z drugim, sami s sabo in s svojimi čustvi. Prava svežina v žanru ljubezenskih zgodb.

Thelma (Thelma, 2017, Joachim Trier)
Izjemno domiselna in učinkovita uporaba žanra za pripoved o odkrivanju samega sebe, osvobajanju in osamosvajanju mladega dekleta.

Ubijanje svetega jelena (The Killing of a Sacred Deer, 2017, Yorgos Lanthimos)
Film, ki te proti vsej logiki pripravi do tega, da zaupaš tesnobi, ki jo vzbuja v tebi. Splete samosvojo mitološko pripovedko, ki te nagovarja k temu, da se smeješ. Smeješ neprimernim dejanjem ali trenutkom, ko so ljudje v vsej svoji človečnosti povsem nečloveški. Unikaten, pretresljiv, šokanten in obenem presenetljivo estetski.

Izbor sta pripravila Martin Draksler in Paloma Pertot, člana 2. Kinotripovega filmskega kluba. 

 

Top 5 Kinotripovih filmskih dogodkov:

Premiera filma Rdeča želva v družbi režiserja Michaëla Dudoka de Wita, 18. januar
Leto se je začelo prav posebno – s Kinotripovo premiero filma Rdeča želva (2016) , ki je na 27. Liffu prejel Kinotripovo nagrado mladinske žirije. Premiera je bila še toliko bolj čarobna, saj smo imeli Kinotripovci priložnost gostiti režiserja, scenarista in ilustratorja Michaëla Dudoka de Wita.

2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade, 29. marec – 1. april
S pomladjo pride mednarodni filmski festival Kinotrip, naš največji filmski dogodek, na katerem mladi zavzamejo Kinodvor, včasih pa še ulico pred njim. Program festivala je skrbno sestavila skupina 16 mladih članov Kinotripovega filmskega kluba in za svoje vrstnike izbrala osem različnih filmskih naslovov – od animiranega filma Psihonavta (Alberto Vázquez, 2015), dokumentarca Sonita (Rokhsareh Ghaem Maghami, 2015) , filmskega nogometnega turnirja za Igrišče (Eduard Bordukov, 2016), do srhljivke Nisem serijski morilec (Billy O’Brien, 2016). Filmski program je bil dodatno začinjen s spremljevalnimi dejavnostmi,  med drugim s stezo za letošnje Kinotripovo prevozno sredstvo – skejt.  Velik del časa je bil namenjen filmskim druženjem in pogovorom, tudi z gostoma iz tujine mladima igralcema Anno Manolovo (Žalejka, Eliza Petkova, 2016) in Jackom Hoferjem (Eden od nas, Stephan Richter, 2015).

Mladinska žirija na mednarodnem filmskem festivalu festival Ciné-Jeune, Francija, 11. – 15. april
V letu 2017 pa smo prvič odpotovali tudi v svet! Aprila se je Kinotripova delegacija odpravila na sever Francije na mednarodni filmski festival Ciné-Jeune, kjer je sodelovala v mladinski žiriji. Skupaj z mladimi iz Italije, Francije in Nemčije je izbrala svojega favorita in nagrado podelila filmu My Name is Emily (Simon Fitzmaurice, 2015).

Film na ulici, 1. in 2. september
Prvi septembrski vikend je Kinotrip iz Kinodvora odpotoval v Zalog na dvodnevni dogodek Film na ulici, ki ga pripravljamo skupaj z Mladimi zmaji. Letošnje dogajanje: od smeha do glasbe!

Kinotripova mladinska žirija na 28. Liffu, 8. – 19. november 
Na 28. Liffu so Kinotripovci že drugič podelili Kinotripovo nagrado mladinske žirije. Med petimi nominiranimi filmi so mladi žiranti izbrali film Pokliči me po svojem imenu (Luca Guadagnino, 2017), ki jih je prevzel s silovito ljubezensko zgodbo in z njimi ostal še dolgo po odhodu iz kinodvorane.

 

 

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.