Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (za danes zaprto).
Kinotripova projekcija: Ne bom več luzerka

Kinotripova projekcija: Ne bom več luzerka

Ob filmu se bomo pogovarjali z režiserko Uršo Menart in Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus. Ob svetovnem dnevu dostojnega dela – v ponedeljek, 7. oktobra ob 15.30.

Ne bom več luzerka
Špela je diplomantka umetnostne zgodovine, ki si najbolj na svetu želi, da bi se končno že povsem osamosvojila. Kljub končanemu študiju pa še nikoli ni imela službe in nič ne gre tako, kot si je zamislila sama. Nekega dne tako spet pristane doma, pri starših in babici … na kavču. Vse njene prijateljice so že zdavnaj odšle v tujino, sama pa trmasto vztraja v Ljubljani. Je res tukaj tako težko odrasti?

Ne bom več luzerka z veliko mero humorja prikaže velike in male težave mlade generacije danes na razpotju med šolanjem, delom, domom in tujino.

Sledi pogovor z režiserko filma Uršo Menart in Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus. Dogodek pripravljamo ob svetovnem dnevu dostojnega dela – ker nikoli ni prezgodaj, da poznaš svoje pravice in možnosti v svetu dela!

V sodelovanju s Sindikatom Mladi plus, sindikatom študentov, dijakov in mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev.

Ne bom več luzerka Ne bom več luzerka

Urša Menart

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

četrtek, 12. 12. 2019 / 14:30 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme na zadnjem festivalu v Cannesu in kritiški favorit leta.

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

četrtek, 12. 12. 2019 / 16:00 / Mala dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Dodatna projekcija

Zgodbe iz kostanjevih gozdov Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Gregor Božič

četrtek, 12. 12. 2019 / 17:00 / Dvorana

Sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.