Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (za danes zaprto).
Kinotripova projekcija: Ne bom več luzerka

Kinotripova projekcija: Ne bom več luzerka

Ob filmu se bomo pogovarjali z režiserko Uršo Menart in Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus. Ob svetovnem dnevu dostojnega dela – v ponedeljek, 7. oktobra ob 15.30.

Ne bom več luzerka
Špela je diplomantka umetnostne zgodovine, ki si najbolj na svetu želi, da bi se končno že povsem osamosvojila. Kljub končanemu študiju pa še nikoli ni imela službe in nič ne gre tako, kot si je zamislila sama. Nekega dne tako spet pristane doma, pri starših in babici … na kavču. Vse njene prijateljice so že zdavnaj odšle v tujino, sama pa trmasto vztraja v Ljubljani. Je res tukaj tako težko odrasti?

Ne bom več luzerka z veliko mero humorja prikaže velike in male težave mlade generacije danes na razpotju med šolanjem, delom, domom in tujino.

Sledi pogovor z režiserko filma Uršo Menart in Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus. Dogodek pripravljamo ob svetovnem dnevu dostojnega dela – ker nikoli ni prezgodaj, da poznaš svoje pravice in možnosti v svetu dela!

V sodelovanju s Sindikatom Mladi plus, sindikatom študentov, dijakov in mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev.

Ne bom več luzerka Ne bom več luzerka

Urša Menart

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Novo na sporedu

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

ponedeljek, 10. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Zadnjič

Zlata rokavica Der goldene Handschuh

Fatih Akin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Fatih Akin (Z glavo skozi zid, Kuhinja z dušo, Obupana) ustvari srh zbujajoči portret zloglasnega serijskega morilca Fritza Honke, ki je v sedemdesetih letih sejal grozo in strah po hamburški rdeči četrti.

Veliki diktator The Great Dictator

Charles Chaplin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Kongresni trg

Film, v katerem Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in krutega diktatorja Hynkla, je drzna zmes politične satire, humanizma in slapstick humorja.