Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 02:44, tel: 01 239 22 17).
Kinotripova projekcija: Ne bom več luzerka

Kinotripova projekcija: Ne bom več luzerka

Ob filmu se bomo pogovarjali z režiserko Uršo Menart in Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus. Ob svetovnem dnevu dostojnega dela – v ponedeljek, 7. oktobra ob 15.30.

Ne bom več luzerka
Špela je diplomantka umetnostne zgodovine, ki si najbolj na svetu želi, da bi se končno že povsem osamosvojila. Kljub končanemu študiju pa še nikoli ni imela službe in nič ne gre tako, kot si je zamislila sama. Nekega dne tako spet pristane doma, pri starših in babici … na kavču. Vse njene prijateljice so že zdavnaj odšle v tujino, sama pa trmasto vztraja v Ljubljani. Je res tukaj tako težko odrasti?

Ne bom več luzerka z veliko mero humorja prikaže velike in male težave mlade generacije danes na razpotju med šolanjem, delom, domom in tujino.

Sledi pogovor z režiserko filma Uršo Menart in Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus. Dogodek pripravljamo ob svetovnem dnevu dostojnega dela – ker nikoli ni prezgodaj, da poznaš svoje pravice in možnosti v svetu dela!

V sodelovanju s Sindikatom Mladi plus, sindikatom študentov, dijakov in mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev.

Ne bom več luzerka Ne bom več luzerka

Urša Menart

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Alice in župan Alice et le maire

Nicolas Pariser

nedelja, 20. 10. 2019 / 17:00 / Dvorana

Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?

Pritisk Push

Fredrik Gertten

nedelja, 20. 10. 2019 / 18:15 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

Srečen kot Lazzaro Lazzaro felice

Alice Rohrwacher

nedelja, 20. 10. 2019 / 19:00 / Dvorana

Življenje v osamljeni pastirski vasici Inviolata kroji strašna markiza Alfonsina de Luna, kraljica cigaret. Tu se srečata Lazzaro, mladi kmet tako dobrega srca, da ga imajo ljudje za zaostalega, ter plemič Tancredi, ki živi pod prekletstvom lastne domišljije. Najboljši scenarij v Cannesu.