Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 06:33).
Kinotripova projekcija filma Mladi Ahmed

Kinotripova projekcija filma Mladi Ahmed

Predfestivalsko ogrevanje nas čaka v četrtek, 24. septembra, ob 17:30! Belgijska brata Dardenne se vračata z zgodbo o najstniku, ki ga čaka prav posebna pot mladostniškega zorenja. Napeto filmsko potovanje pelje junaka vse od globokega sovraštva do nenavadnega spoznanja ljubezni.

Ahmed je najstnik, ki s sestro in mamo samohranilko živi v majhnem belgijskem mestu. Če je še mesec dni nazaj večino časa preživel ob igranju računalniških igric, je zdaj našel novo strast – vero. Skozi imamovo učenje in nagovarjanje prerašča Ahmedova vera v nevarno goreč fundamentalizem. Ne le da mami očita pitje alkohola, sestri pa preveč seksi obleke, celo rokovati se noče več z ženskami. Ko učiteljica predlaga učenje Korana in arabščine skozi pesmi in glasbo, Ahmed to razume kot skrunitev in se odloči, da učiteljico kaznuje. Medtem pa naključje življenja Ahmedu pokaže tudi drugačne strasti in poti … Nagrada za najboljšo režijo v Cannesu.

V okviru Festivala frankofonskega filma.

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Jean-Pierre, Luc Dardenne

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.