Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 05:57).
Kinotripova projekcija: Dogodek

Kinotripova projekcija: Dogodek

V četrtek, 17. marca ob 17. uri si bomo ogledali film Dogodek, prejemnika Kinotripove nagrade na 32. LIFFu in se pogovarjali z Niko Kovač, sociologinjo, antropologinjo in ustanoviteljico ter direktorico Inštituta 8. marec.

Film Dogodek režiserke Audrey Diwan je mlade žirantke Zojo Evo Bartolj, Enejo Golob Džananović in Brino Gramc prepričal z močnimi podobami in jih spomnil, da boj za življenje in svobodo še zdaleč ni končan.

vsebina
Francija, 1963. Anne je obetavna študentka, ki uživa študentsko življenje: ure študija se izmenjujejo s preživljanjem časa s sošolkami in z zabavami, polnih spogledovanj in zapeljevanj. V njen vsakdan pa silovito zareže spoznanje, da je noseča. Kljub družbi, ki zatira ženske strasti in zakonsko prepoveduje splav, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah.

»Iz strahu se rojevajo tabuji, ki se zažirajo v medsebojne odnose in ustvarjajo družbo, kjer ni več prostora za sočutje, kjer posameznik ostaja sam. Prav zato nas je še toliko bolj presunil boj filmske protagonistke za življenje in svobodo, ki presega svoj prostor in čas ter se boleče poveže z našim.«
– iz obrazložitve Kinotripove mladinske žirije

Več o filmu »

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.