Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odpre se čez 06:54).
Kinotripova premiera filma Jadralke

Kinotripova premiera filma Jadralke

Navdihujoča zgodba o ženskem pogumu in premikanju meja s prav tako navdihujočima gostjama – Marijo Štremfelj in Teo Hvala. V ponedeljek, 2. marca ob 17. uri.

Ob prihajajočem mednarodnem dnevu žensk Kinotrip in Mesto žensk pripravljata premiero dokumentarnega filma Jadralke s pogovorom!

Film je več kot zgolj prikaz prve ženske ekipe jadralk, ki je objadrala svet. Je predvsem navdihujoča zgodba o ženskem pogumu, zavezništvu in premagovanju družbenih stereotipov. Skupina deklet, vse v svojih zgodnjih dvajsetih, je pod vodstvom uporniške in trdožive Tracy Edwards več kot uspešno zaplula v obzorje, ki je dotlej veljalo za izključno »moško«. Dekleta so nastopila na eni najtežavnejših regat ekstremnega jadranja: leta 1989 se je ekipa jadrnice Maiden podala na tekmovanje okoli sveta in navkljub vsem dvomom javnosti dosegla svoj cilj. Vztrajnost, pogum in sestrstvo lahko premagajo še tako velike valove temačnega oceana!

Projekciji filma sledi pogovor z Marijo Štremfelj, alpinistko in članico prve jugoslovanske ženske alpinistične odprave ter Teo Hvala iz Društva za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk. Pogovor bodo vodili članice in člani Kinotripovega filmskega kluba.

Vstopnice na voljo od 17. februarja.

 

Jadralke Maiden

Alex Holmes

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.