Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 04:39, tel: 01 239 22 17).
Kinotripov svetovni jagodni izbor na 19. Animateki

Kinotripov svetovni jagodni izbor na 19. Animateki

Letošnja Animateka ponovno prinaša vedno mladostno odštekan, družbeno-kritičen in slogovno raznolik nabor kratkih animiranih filmov – Kinotripov svetovni jagodni izbor, ki ga izberejo mladi za mlade. V petek, 2. decembra ob 17. uri.

Letošnji izbor prinaša svojevrsten miks animiranih senzacij: od vrtoglavice, ščemenja in skelenja do poetične in srčne ganljivosti. Določene zgodbe imajo svoj začetek in konec, nekatere le abstraktni »flow«. V eni dobri uri se bomo sprehodili skozi animirani svet od Portugalske, Slovenije, Ukrajine, Južne Koreje do Japonske.

O letošnjem izboru Zoja in Stela, članici 7. Kinotripovega kluba pravita:

»Skušale smo nabrat čim bolj raznolike animacije: od družbeno-kritičnih, ki nam dajo misliti o sebi ali družbi, v kateri živimo, do abstraktnih, ki so unikatne s svojimi čudaškimi oblikami, barvami in podobami. Je pa letos tudi ena posebnost – eden izmed osmih kratkih filmov je nastal v Sloveniji. Upamo, da vas s svojim izborom prepričamo, da animirani filmi niso samo risanke za otroke.«

Več o programu »

Kinotripov svetovni jagodni izbor (2022) Kinotripov svetovni jagodni izbor (2022)

različni avtorji

Skupaj s članicami Kinotripovega filmskega kluba smo izbrali najboljše kratke animirane filme z vsega sveta, ki so blizu mladim. Letošnji izbor prinaša mladostno odštekan, družbeno-kritično nabrit in slogovno raznolik nabor osmih filmov.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.