Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).
Kinotrip priporoča: Zemlja!

Kinotrip priporoča: Zemlja!

Kakšni vse so boji za podnebno pravičnost in prihodnost planeta? Preveri v filmskem paketu, ki ponuja raznolike podobe okoljskega aktivizma. Do 5. maja na spletnem Kinodvoru.

Sol zemlje: dokumentarni film nas pelje po poteh legendarnega brazilskega reportažnega fotografa Sebastiãa Salgada, ki je ujel najlepše in najbolj strašljive, dih jemajoče kotičke Zemlje v svojem megalomanskem projektu, ki je pravo “ljubezensko pismo planetu”.

To vse spremeni: dokumentarni film, posnet po knjižni uspešnici Naomi Klein, prikazuje uspešne aktivistične boje z vseh kotičkov planeta – od Montane do Pekinga.

Bojevnica: islandska uspešnica, “feel-good film o podnebnih spremembah”, polna odbitega humorja, akcije in otipljivo povedne glasbe.

Filmski paket treh filmov za ceno 6,5 € na spletnem Kinodvoru.

Sol zemlje The Salt of the Earth

Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado

Življenje in delo Sebastiãa Salgada, enega največjih mojstrov reportažne fotografije, nam v dokumentarnem filmu razkrivata njegov sin Juliano in Wim Wenders, tudi sam fotograf.

To vse spremeni This Changes Everything

Avi Lewis

Navdihujoč, po uspešnici Naomi Klein posnet okoljski dokumentarec sledi uspešnim aktivističnim in okoljevarstvenim projektom ter pokaže, da je z osebno zavzetostjo mogoče ubraniti svet pred brezvestnimi plenilci.

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.