Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (za danes zaprto).
Filmsko-kritiška delavnica: Ostrimo pogled na Kinotripu!

Filmsko-kritiška delavnica: Ostrimo pogled na Kinotripu!

Udeleženci delavnice prejmejo festivalsko akreditacijo, s katero si bodo ogledali vse Kinotripove filme in o njih pisali kritike. Prijave že odprte!

Na tridnevni filmsko-kritiški delavnici bomo gledali izbrane filme, ki jih bomo v sproščenem pogovoru po projekcijah prerešetali. Ob pomoči mentorice dr. Maje Krajnc bomo pretresli ideje za prve zapise, ki jih bomo kasneje ob konstruktivnih komentarjih in smernicah oblikovali, premleli ter izpopolnili. K omizju v Kavarni Kinodvora, kjer se bomo zasidrali s svojimi računalniki, bomo povabili tudi festivalske goste. Končni izdelki bodo objavljeni na festivalski spletni strani in na blogu Ostrenje pogleda, izbor tekstov pa v reviji KINO!. Udeleženci delavnice prejmejo brezplačno akreditacijo za ves festival.

Cena delavnice je 8 evrov, število mest je omejeno.

Prijave na ostrenje.pogleda@gmail.com.

V sodelovanju z Društvom za širjenje filmske kulture KINO!

nedelja, 10. 03. 2019

4. mednarodni filmski festival Kinotrip

Trije dnevi, šest celovečernih filmov in en program kratkih s pestrim spremljevalnim dogajanjem – med 28. in 30. marcem v Kindovoru. Vstopnice že v prodaji!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Stoletje sanj Stoletje sanj

Ven Jemeršić

sobota, 25. 05. 2019 / 20:00 / Mala dvorana

Stoletje sanj je celovečerni dokumentarec o slovenskem izumitelju Petru Florjančiču, ki je pred kratkim praznoval sto let. V njem Peter z lastnimi besedami opisuje življenje, ki je – tako pravi sam – napeto kot Hitchcockovi filmi.

Stotnik Der Hauptmann

Robert Schwentke

sobota, 25. 05. 2019 / 21:00 / Dvorana

Groteskna, stilizirana, a na resnične dogodke oprta in z drobci črno črnega humorja posuta vojna drama je alegorija koruptivne narave moči, v kateri preprosta uniforma iz vojnega dezerterja potegne na dan morilsko pošast.

Drobižki 2 Minuscule - Les Mandibules du bout du monde

Hélène Giraud, Thomas Szabo

nedelja, 26. 05. 2019 / 11:15 / Mala dvorana

Pustolovščina v animiranem svetu žuželk.