Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (odprto še 03:06, tel: 01 239 22 17).
Filmsko-kritiška delavnica: Ostrimo pogled na Kinotripu!

Filmsko-kritiška delavnica: Ostrimo pogled na Kinotripu!

Udeleženci delavnice prejmejo festivalsko akreditacijo, s katero si bodo ogledali vse Kinotripove filme in o njih pisali kritike. Prijave že odprte!

Na tridnevni filmsko-kritiški delavnici bomo gledali izbrane filme, ki jih bomo v sproščenem pogovoru po projekcijah prerešetali. Ob pomoči mentorice dr. Maje Krajnc bomo pretresli ideje za prve zapise, ki jih bomo kasneje ob konstruktivnih komentarjih in smernicah oblikovali, premleli ter izpopolnili. K omizju v Kavarni Kinodvora, kjer se bomo zasidrali s svojimi računalniki, bomo povabili tudi festivalske goste. Končni izdelki bodo objavljeni na festivalski spletni strani in na blogu Ostrenje pogleda, izbor tekstov pa v reviji KINO!. Udeleženci delavnice prejmejo brezplačno akreditacijo za ves festival.

Cena delavnice je 8 evrov, število mest je omejeno.

Prijave na ostrenje.pogleda@gmail.com.

V sodelovanju z Društvom za širjenje filmske kulture KINO!

nedelja, 10. 03. 2019

4. mednarodni filmski festival Kinotrip

Trije dnevi, šest celovečernih filmov in en program kratkih s pestrim spremljevalnim dogajanjem – med 28. in 30. marcem v Kindovoru. Vstopnice že v prodaji!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Nori dnevi Dani ludila

Damian Nenadić

četrtek, 21. 03. 2019 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarec nas popelje v običajno skriti svet duševno drugačnih posameznikov, ki jih je družba izločila in spremenila v paciente v procesu farmakološkega zdravljenja.

Videnje Vision

Naomi Kawase

četrtek, 21. 03. 2019 / 18:15 / Dvorana

Čuten film o ženski, ki sredi čarobnega gozda išče redko zdravilno rastlino, najde pa sledove lastne preteklosti. Naomi Kawase je v glavno vlogo postavila Juliette Binoche.

Putinove priče Svideteli Putina

Vitalij Manskij

četrtek, 21. 03. 2019 / 19:30 / Mala dvorana

Manskij, ukrajinski režiser, ki zadnja leta živi v prostovoljnem izgnanstvu v Latviji, je imel ob političnem vzponu Vladimirja Putina kot dokumentarist ruske državne televizije prost dostop do novega vladarja ruskega imperija.